Екскурзия Намибия – Зимбабве – Южна Африка21.04.2019-нд. 1 ден София → Доха 
В 13.00 ч. полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50 ч. 

22.04.2019-пн. 2 ден. Доха → Виндхук (вечеря) 
В 02:00 ч. полет QR 1373 от Доха. Кацане във Виндхук в 10:40 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Столицата на Намибия Виндхук е разположена на 1700 м. в суровите планини Хомас-Хохланд в географския център на страната. Първото селище възниква около воден източник през 1840 г., но след много битки и войни е разрушено. Градът е издигнат за втори път през 1890 г, когато страната е колонизирана от Германия. Със своите 325,000 жители, днес той е най-големият град в Намибия. Съвременен, космополитен, чист, безопасен и скъп, градът е пълен с кафенета, модни бутици, магазини, ресторанти и хотели с нощни клубове. По-късно разглеждане на Виндхук. Отправяме се към Хълма на влюбените, откъдето се открива панорама към целия град. Тук ще се запознаем с историята на града и страната от колониални времена до днес. След това ще разгледаме църквата “Исус Христос”, паметника на ездача, градините на парламента, Тинтенпалас (Инк Палас) ‒ сградата на Парламента и Националния Съвет, и Алте Фесте ‒ най-старата сграда във Виндхук, построена през 1890 година от немските колонизатори на Югозападна Африка като буферна зона между племената Нама и Хереро. Днес в старата крепост се помещава Националният музей. При желание може да посетим фабрика за диаманти, където ще видим целия процес на обработка на този най-скъпоценен камък, така богато надарил страната. Продължаваме към квартала Катутура – „врящото гърне“ на Намибия, където живеят две трети от местното население и има представители на 8 различни култури. Ще посетим местния пазар, след което се отправяме за вечеря в „Бирарията на Джо“ – най-популярният ресторант във Виндхук. В историята на страната немските колонизатори са оставили значителни следи. Благодарение на тях тук правят отлична бира и се чества празник, подобен на Октоберфест. Връщане в хотела. Нощувка. 

23.04.2019-вт. 3 ден. Виндхук ‒ Етоша Юг ‒ сафари (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска. Отпътуваме от Виндхук за Националния парк Етоша. Попътен престой за обяд и продължаваме към селището Омафа на племето Химба – полуномадско племе, което живее в хармония с природата по законите на своите предци. Химба са гордо племе, останало непроменено от цивилизацията, което се наблюдава в тяхното облекло, храна, занаяти, търговия, начина им на общуване и жилищата, подобни на тези от каменната ера. Химба са известни със своите традиционни прически и оцветена кожа – за жените в червен цвят, за мъжете в черен. При пристигане в Етоша започва нашето първо сафари. Националният парк Етоша е един от най-големите резервати в света с площ 22,270 кв.км. Разположен е в северозападната част на Намибия. В сърцето на парка е плоската падина „Етоша Пан“, която обхваща площ от 5,000 кв. км. Настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка. 

24.04.2019-ср. 4 ден. Етоша Юг ‒ целодневно сафари (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска. Днес ни очаква целодневно сафари с джипове. Ще посетим различни водоизточници, където се струпват най-много животни да утолят жаждата си и да се изкъпят. През сухия сезон от май до октомври около постоянните водоизточници се струпват стотици животни, чийто живот зависи от местните водоеми. В Етоша може да се видят над 114 различни вида бозайници – от най-големите в света слонове, стигащи до 4 м. височина, до джуджетата антилопи дик-дик, тежащи около 5 кг., зебри, жирафи, сини антилопи гну, дребни южноафрикански газели, лъвове, застрашения черен носорог и около 340 вида птици, 110 вида влечуги, 16 амфибиеподобни и, учудващо, само 1 вид риба. Обяд на територията на парка. Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка. 

25.04.2019-чт. 5 ден. Етоша ‒ Свакопмунд (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска и отпътуване. На път за Свакопмунд минаваме през Омаруру – административен център на едноименната провинция. Градът е известен с въстанието от 1904 г. на народността хереро срещу разквартированите тук германски военни. Ще видим Кулата на Франки, издигната на мястото, където се е водила битката. Престой в имението Кристал Келерай, основано през 1990 г., първата година от независимостта на Намибия. Винената ферма е собственост на фамилията Ведер, която произвежда едно от най-хубавите сухи бели вина „Коломбард“, изключително рядък вид бренди и ракия, като използват различни плодове и цитруси, осигурявайки поминък на селските общности. След кратка разходка из лозовите насаждения ще видим дестилаторните и избите. Очаква ни обяд – плато студени меса и сирена и дегустация на вино. Продължаваме към Свакомунд – разположен в централната част на атлантическото крайбрежие на Намибия, на север от мястото, където река Свакоп се влива в Атлантическия океан. По суша градът е заобиколен от пустинята Намиб и Брега на скелетите. Заради хладното течение в Свакопмунд цари мек климат и го наричат „най-южния курорт на Северно море“. Целогодишните дневни температури са между 15°C – 25°C. Тук рядко вали, но има гъсти мъгли и влажността на въздуха през нощта е висока. Срещата на хладния морски въздух и нажежената пустиня създават уникалния морско-пустинен климат, към който са се приспособили местната флора и фауна, получаващи необходимата вода от росата или направо от въздуха. Освен океана и приятния климат, Свакопмунд привлича с величествените и необикновени пейзажи на пустинята Намиб, съхранената атмосфера от колониални времена и кухнята, в която традиционните немски ястия се приготвят с африкански продукти. Вечеря в местен ресторант. Нощувка. 

26.04.2019-пт. 6 ден. Свакопмунд ‒ Валивис Бей (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска. Днешният ден ни предлага среща с Атлантическия океан и пустинята Намиб. Отправяме се на 50 км. южно от Свакопмунд към следващия пристанищен град – Валвис Бей, откъдето започва разходката ни с катамаран в изучаване на морския свят и търсене на голямата морска петорка: кит, делфин, рибата мола (вид, достигащ до 14 м.), черногърбестата морска костенурка (най-големият вид костенурка с кожа вместо с черупка) и африканския тюлен (покрит е с козина). Наслаждавайки се на безбрежната синева на океана и неговите обитатели, стигаме до „Пеликан Пойнт“, чиято забележителност са фарът и колонията от над 60,000 африкански тюлена. Удоволствието от морското приключение ще допълнят лек обяд на борда, свежо уловени стриди и шампанско. Продължаваме разглеждането на Валвис Бей с автобус и посещение на Лагуната на Валвис Бей – истински птичи рай, обитаван от над 50 вида птици: пеликани, чапли, дамарски рибарки, фламинго, корморани и други. След това се отправяме към солниците на Валвис Бей, които се простират върху 3500 хектара и са най-големите на африканския континеnт. Всяка година милиони литри океанска вода се изпаряват и превръщат в сол. В зависимост от степента на изпаряване и различните микроорганизми, които преобладават в земята, цветът на водата се сменя от яркозелен до розовочервен, създавайки изумителен контраст. Напускайки Валвис Бей се отправяме към Дюна 7 – планина от златист пясък, издигаща се 130 метра над морското ниво, която е най-високата дюна по крайбрежието. Местните власти са създали един малък оазис с палмови дървета, от където може да се насладите на невероятните гледки. *При желание може да посетим селището Мондеса, създадено през 50-те години, за да осигури жилища за чернокожите, работещи в Свакопмунд. Ще се запознаем с живата история, преминавайки от областите Оуамбо до тези, обитавани от Дамара и Хереро. Ще научим за традиционните облекла, ястия и напитки от Ошивамбо и при възможност ще разговаряме с местните хора, за да разберем техните обичаи и традиции. Вечеря в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка. 

27.04.2019-сб. 7 ден. Свакопмун ‒ Виндхук → Водопада Виктория (закуска, обяд, вечеря) 
Закуска. Рано сутринта отпътуване за Виндух с обяд-пакет. Трансфер до летището. В 14:15 ч. полет SW 405 от Виндхук. Кацане на Водопада Виктория, Зимбабве в 15:50 ч. Водопадът Виктория е открит от шотландския учен Дейвид Ливингстън, който посещава тези места през 1855 г. и е впечатлен от природния феномен на водопада. Описва го като най-божествената гледка, която някога е виждал и му дава името на своята кралица Виктория. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря в ресторант “Бома”, където ще се потопите в атмосферата на африканската култура: песни, музика и танци, докато се наслаждавате на многообразните ястия от дивеч. При желание народен лечител-гадател (сангома) може да Ви предскаже бъдещето. Нощувка. 

28.04.2019-нд. 8 ден. Водопада Виктория (закуска) 
Закуска. Днес ще посетим водопада Виктория, обявен за най-големият в света, не защото е най-високият или най-широкият, а защото има най-голямата водна завеса в света. Местните хора го наричат Моси-Оа-Туня – „гърмящ дим“ и това название е съвсем точно. Неописуемо изживяване е да наблюдавате как изливащата се от 130 м. огромна водна маса с дължина 1,200 м. пада в дълбоката бездна с мощна сила и тътен, разпръсквайки капки вода, която създава впечатление за пушек. След пика на дъждовния сезон (март – април) водопадът е в пълната си мощ. От водопада се открива грандиозна гледка към река Замбези, която представлява естествена граница между Замбия и Зимбабве. *Предлагат се допълнителни дейности по желание: 12-мин. полет с хеликоптер над водопада, скок с бънджи, сафари на гърба на слон или разходка с лъвовете. По-късно „Круиз към залеза“ по река Замбези, съпроводен от леки закуски, коктейли, безалкохолни и алкохолни напитки, а в края на деня ‒ докосване до мига на невероятния африкански залез и червените вълни. Нощувка. 

29.04.2019-пн. 9 ден. Водопада Виктория → Кейптаун (закуска) 
Закуска. Трансфер до летището. В 10:35 ч. полет KQ 792 от Водопада Виктория. Кацане в Кейптаун в 13:40 ч. Кейптаун, наричан от местните хора „градът майка“, е един от най-красивите градове в света, заобиколен от два океана, планината Маса, безкрайни винарски ферми, овощни градини и тучни пасища. Той е най-старият град в страната, втори по население след Йоханесбург и една от трите столици на Република Южна Африка. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка. 

30.04.2019-вт. 10 ден. Кейптаун – „градът майка” и планината Маса (закуска, вечеря) 
Закуска. При добра видимост, се отправяме към планината Маса (ЮНЕСКО) – символ на Кейптаун и едно от 7-те природни чудеса. Планината Маса образува естествен амфитеатър около града, което я прави уникална и една от топ дестинациите в света. Често над платовидния ѝ връх падат гъсти бели облаци и върхът ѝ изглежда като покрит с бяла покривка. Изкачваме се с въртящ се на 360о кабинков лифт до върха, откъдето се открива впечатляващ изглед към целия град, остров Робин и полуострова, виждат се флагът на Кейптаун и правителствените сгради. Продължаваме с обиколка на Кейптаун: замъка „Добра Надежда“ – първото архитектурно наследство от преселниците от Европа и най-старата колониална сграда в Южна Африка, построена през 1652 г. от Ян ван Рибек и Холандската Източноиндийс-ка Компания, която по този начин създала първата база за своите кораби на път от Холандия за Източните Инди; сградата на Кметствто – построена е през 1905 г. от материали, внесени от Европа, а махагоновият орган в нея е специално изработен по проект на органиста на катедралата „Св. Павел“ в Лондон и съдържа 3165 тръби с размер от 10 м. до 19 мм. На балкона ѝ може да се види статуята на Нелсън Мъндела на същото място, откъдето той произнася речта си на 11.02.1990 г. само четири часа след като е освободен. В днешни дни тази изключително красива сграда е център за културни събития и концерти. Продължаваме към Кампанис Гардънс – най-старият обществен парк в страната, наречен така по името на компанията, която създава градината като място за отглеждане на пресни продукти за изхранване на своите екипажи. На нейна територия може да се видят лоджите за робите. В близост са построените от тях Парламент и къщата близнак – Президентството. Кейптаун е една от трите столици на страната и е седалище на законодателната власт. Другите две столици са Претория (административната) и Блумфонтейн (съдебната). Навлизаме в пъстрия и живописен Бо Каап – най-старият квартал в Кейптаун с типичната архитектура отпреди 200 години. Известен в миналото като „Малайският квартал“, той е събрал в себе си голяма част от историята на Южна Африка. Жителите му са потомци на роби, които холандците са докарали от Малайзия и други страни от южна и югоизточна Азия. Тогава са ги наричали Кейп Малайзийци. След завладяването на Кейптаун от англичаните, те получават своята свобода и заедно с местните африканци създават нова общност. Отправяме се към крайбрежния булевард Виктория и Алфред Уотърфронт – любимо място за развлечение на жителите и гостите на града, заобиколено от красива природа, магазини, ресторанти и места за развлечения. Денят завършва с вечеря в един от крайбрежните ресторанти. Нощувка. 

01.05.2019-ср. 11 ден. Кейптаун: полуостров Кейп – Нос Добра Надежда (закуска, обяд) 
Закуска. Денят е изпълнен с удивителни гледки и изживявания по време на пътуването ни през полуостров Кейп. Пътят към Нос Добра Надежда започва от района „Си Поинт“ на атлантическото крайбрежие на Кейптаун. Ще спрем в живописното рибарско селище Хоут Бей, осеяно с разнообразни ресторантчета и улични търговци на сувенири, а пристанището – с пъстроцветни рибарски лодки. Ще направим круиз до острова на тюлените с катамаран с прозрачно дъно, през което се вижда гора от водорасли и богато изобилие от морски обитатели. Продължаваме към Кейп Пойнт през скалистия път с красиви крайбрежни планински проходи Чапманс Пик известен като „Чапис“. Обграден от едната страна от надвиснали скали, а от другата – от отвесно спускащи се в океана скали, тази 9-километрова отсечка с над 100 завоя е построена за 7 години от военнопленници през 1910 г. Продължаваме към южния край на полуострова и Нос Добра Надежда ‒ мястото, където се е родила легендата за „Летящия холандец“. Оттук се изкачваме с лифта „Летящият холандец“ до стария фар, откъдето се открива безбрежността на двата океана ― Индийският и Атлантическият, а въздухът, идващ от Анктартика е сред най-чистите в света. Мястото е природен резерват и част от националния парк Тейбъл Маунтин. След това отиваме на обяд в крайбрежен ресторант с красива панорама към океана. Отправяме се към Саймънстаун и колонията с Якас пингвини на Боулдърс бийч, едно от малкото места, където над 2000 на брой от тези свободолюбиви африкански птици живеят в естествената си среда. Ако времето позволява, ще направим кратка спирка в ботаническата градина Кирстенбош, разположена в рамките на Националния парк Тейбъл Маунтин, който е част от района Кейп Флора, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Този район е най-малкият, но най-богатият от 6-е флорални царства в света. Естествената растителност тук е финбосът, от който има над 1100 вида, а в градината се отглеждат само местни и ендемични видове (над 7000), което я прави една от най-известните градини в света. 

02.05.2019-чт. 12 ден. Кейптаун: Винен тур (закуска, обяд) 
Закуска. Днес ще посетим няколко прелестни места в известния винопроизводителен район Парл ‒ Франчук – Стеленбош (ЮНЕСКО), наричан „Земята на виното“ заради своите 130 винарски ферми. Отправяме се към най-стария и най-големия винарски район Паарл (перла). Ще разгледаме „Феървю“ – една от най-старите (1693) ферми, където ще дегустираме няколко вида вино и сирене. Продължаваме към следващия град Франчук (френското ъгълче), където ще се потопим в атмосферата на това типично провинциално френско селище. Ще спрем на паметника на хугенотите ‒ първите заселници от Европа, пренесли винарските си традиции тук, както и пред паметника на Нелсън Мандела, издигнат пред дома затвор, където лидерът против апартейда е прекарал последните 14 месеца преди да бъде освободен на 09.12.1988 г. После се отправяме към фермата „Ле Боньор“, където ще се насладим на пикник обяд край езерото и красивата природа. След хубавия обяд и почивка продължаваме към Стеленбош – градът на дъбовете, вторият, създаден след Кейптаун, типично бурски (африкански), със запазена архитектура от 18 век и много зеленина. Накрая ще посетим “Бабилонстьорен“ ‒ една прекрасна ферма (1692) в холандски стил, запазила автентичната си архитектура. Фермата е известна с прекрасната градина, в която се произвежда всичко, живописно разположена в долина пред планината Франчук. Ще дегустираме вино и зехтин с домашен хляб и след така приятно прекарания ден се връщаме в Кейптаун. Нощувка. 

03.05.2019-пт. 13 ден. Кейптаун → Доха (закуска) 
Закуска. Трансфер до летището. В 12:40 полет QR 1370 от Кейптаун. Кацане в Доха в 23:45 ч. 

04.05.2019-пт. 14 ден. Доха → София 
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха. Кацане в София в 12:00 ч. 

група 21.04.2019 – 04.05.2019
в двойна стая в единична стая
4550 € / 8899 лв. 4989 € / 9758 лв.

хотели: 

22.04 – 23.04 Виндхук Safari Court Hotel 4*
23.04 – 25.04 Етоша Okaukuеjo Resort 4*
25.04 – 27.04 Свакопмунд Hansa Hotel 4*
27.04 – 29.04 Водопада Виктория The Kingdom Hotel 4*
29.04 – 03.05 Кейптаун Park Inn by Radisson Foreshore 4*

Цената включва: 
Самолетни билети с включени такси София ‒ Доха ‒ Виндхук / Кейптаун ‒ Доха ‒ София с редовен полет на Катарските авиолинии, включени летищни такси, багаж 30 кг и ръчен 7 кг. 
Самолетен билет с включени такси Виндхук – Водопада Виктория, багаж 23 кг и ръчен 10 кг; 
Самолетeн билет с включени такси Водопада Виктория – Кейптаун, багаж 23 кг и ръчен 10 кг; 
11 нощувки в хотели 4*: 1 във Виндхук, 2 в Етоша, 2 в Свакопмунд, 2 на Водопада Виктория, 4 в Кейптаун; 
11 закуски, 7 обяда, 7 вечери; 
Всички трансфери, екскурзии, сафарита и входни такси за посещаваните обекти: 
– разглеждане на Виндхук и посещение на квартала Катутура; 
– вечеря в „Бирарията на Джо“; 
– посещение на селището Омафа на племето Химба и сафари в Етоша; 
– целодневно сафари с джипове в Етоша; 
– посещение на Омаруру и имението Кристал Келерай с обяд и дегустация на вино; 
– круиз с лек обяд на катамаран във Валвис Бей; 
– посещение на Лагуната, солниците, дюна 7 и селището Мондеса (ако групата желае); 
– вечеря с програма в ресторант „Бома“; 
– посещение на Водопада Виктория; 
– круиз по река Замбези; 
– посещение с кабинков лифт на планината Маса и разглеждане на Кейптаун; 
– круиз до острова на тюлените в Хоут Бей; 
– изкачване с кабинков лифт до стария фар и посещение на нос Добра Надежда; 
– посещение на колония пингвини в Боулдърс; 
– винен тур с пикник обяд 
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 USD. 
Водач-преводач от фирмата 

Допълнително се заплащат: 
Визи: Намибия – 210 лв.; РЮА ‒ 65 лв.; 
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка – 28 лв.; 
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи – 105 лв.; 
По желание – застраховка „Отмяна на пътуване”: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора; 

Цената не включва: 
Виза за Зимбабве (заплаща се на място): 1 влизане – USD 30; 2 влизания – USD 45; 
Такси за парковетe (заплащат се на място): Водопада Виктория – USD 30; круиза по река Замбези – USD 10 
Дейности по желание (заявяват се предварително, заплащат се на място): 
– полет с хеликоптер над водопада – USD 165 + вход за парка USD 15; 
– сафари на гърба на слон – USD 165; 
– разходка с лъвовете – USD 165; 
– скок с бънджи от моста на река Замбези – USD 160 
Някои от дейностите се организират от страната на Замбия и е необходима 1-дневна виза за Замбия – USD 30, а визата за Зимбабве трябва да е с 2 влизания – USD 45. 
За престоя в Доха на отиване може да се организира обиколка на Доха с доплащане, а на връщане да се ползва залата Oryx (храна, напитки, интернет) с доплащане USD 55. 

Записване и плащане: 
Краен срок за записване: до 11.02.2019 или до изчерпване на местата; 
При записване ‒ личната карта, паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане (05.12.2019) и 6 свободни страници; 4 цветни фотографии ( 2 с размер 3 см. х 4 см. и 2 с размер 3,7 см. х 5,2 см), данни за визовите формуляри; аванс от 3000 лв. 
Пълно плащане: до 18.02.2019 

Визов режим: 
Намибия – необходимо е пътуващите предварително да притежават виза (разрешително) 
Зимбабве – визата се получава и заплаща при пристигане на летището в Зимбабве 
РЮА – необходимо е пътуващите да притежават предварително виза, която се получава от посолството на РЮА в София на адрес: ул. „Шипка“ № 7. Агенцията оказва съдействие да се подготвят документите, но явяването в посолството при кандидатстването за виза е лично. 
Необходими документи (преведени на английски език) и изисквания за издаване на виза за РЮА : 
– За работещи на трудов договор (на фирмена бланка с адрес, телефон, подпис и печат на фирмата) ‒ служебна бележка, удостоверяваща длъжността на лицето, което ще пътува, неговото месечно възнаграждение за последните 6 месеца, и че същото ще е в отпуск в периода на пътуването. 
– За собственици на фирми ‒ актуално състояние на фирмата; 
– За пенсионери – копие от пенсионното решение. 
– За лица под 18 г.: служебна бележка от учебното заведение и копие на удостоверението за раждане на детето с имената на двамата родители, заверено с апостил, преведено на английски език и легализирано. Ако детето е придружено само от единия родител, освен удостоверението за раждане, оформено по описания начин, се представя и нотариално заверено, преведено на английски език и легализирано писмено съгласие от липсващия родител детето да пътува за/извън Южна Африка, копие на документ за самоличност на липсващия родител и телефон за връзка с него. 
– За всички пътуващи – документи, доказващи финансови средства: банково удостоверение, че лицето притежава сметка в лева/или друга валута с наличност над 2000 евро; извлечения от заплати или кредитни карти, които да могат да обезпечат разноските по време на пребиваването в РЮА – крайното салдо да надвишава 1500 евро или равностойността в друга валута. Ако документите са на български език, преводът се заплаща допълнително. 

Медицински изисквания: 
Ваксинации за страните по маршрута не се изискват. 

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 14 туристи. 
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 27.03.2019 
При недостигнат минимален брой от 14 туристи, но не по-малко от 10 туристи – доплащане 414 лв. 
Цените са при курс 1 USD = 14 ZAR и 1 USD = 1.72 BGN. При промяна на валутния курс цената може да бъде актуализирана към момента на доплащане. 

Преотстъпване на пътуването на друго лице: 
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване – до 19.02.2019, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв. 

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата: 
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми: 
– до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка 
– до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 20.01.2019) 
– от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 19.02.2019) 
– от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 22.03.2019) 
– под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 22.03.2019) 
В случай, че Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка. 

Информация: 
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна. 
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите. 
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора. 
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора. 
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
© 2021 Infinity Travel. All rights reserved.