Израел и Йордания1 ден: София – Тел Авив – Назарет                                                                                                                                        

Полет София – Тел Авив. Първата спирка за днес е родното място на Христос – Назарет. Тук, ще видите базиликата Благовещение и знаменитият параклис Св Йосиф, построен на мястото, където се е намирала дърводелската работилница на Йосиф и е бил домът на Светото Семейство.

След Назарет, ще се отправите към Кана Галилейска- селцето, където Исус е извършил първото си чудо, като е претворил водата от шест каменни делви във вино по време на сватба.

След Кана е време за красивото Тивериадско езеро, известно още като Галилейско море. Според Стария завет именно тук на Галилейското езеро Исус е сътворявал свойте чудеса, затова по бреговете му има много християнски храмове и туристически забележителностти. Настаняване в хотел Galei Kinnereth Tiberias или подобен. Нощувка.

  2 ден: Назарет – Джераш – Аман                                                                                                                                        

Ранна закуска. Трансфер до границата Sheikh Hussein bridge. След преминаване на границата, ще ви посрещне вашия екскурзовод в Йордания. На 50км от границата е археологическия шедьовър – Джераш. За повечето ценители на историята Джераш си остава най-добре запазения град от римската епоха. Интересни забележителности са частично възстановения римски стадион, арката на Адриан, храмът на Артемида, южният театър, археологическият музей на Джераш, който включва колекция от артефакти, намерени по време на разкопките.

Оттук, на още 50км, е известния като „Белият град“ – Аман. Ще разгледате старата част – живописния пазар и джамията „Крал Хюсеин“, ще се качите до „Цитаделата“ – храмът на Херкулес и посетите Археологическия музей.

Настаняване в Holiday Inn, Dead sea или подобрен. Нощувка.

  3 ден: Мъртво море                                                                                                                                                  

Закуска. Свободно време. Отделят го за едно от най-изумителните места по света – Мъртво море. За разлика от Галилейското езеро, то не се споменава често в библейските текстове, но е най-соления, най-ниския, най-мъртвия, но и най-здравословния воден басейн. Наричано още „ Дъното на света „, защото се намира на 400м под морското равнище, Мъртво море е и едно от най-добрите места за слънчеви бани. Нощувка.

  4 ден: Аман – Мадаба                                                                                                                                                            

Закуска. Днес след закуска, ще се отправите към библейското съкровище на Йордания – Мадаба. Градът се намира недалеч от Аман (30км) и е известен като „ Приказният град на мозайките“ заради запазената там географска мозаечна карта на Светите земи от VI век. Над 2 милиона парченца камъни в ярки цветове са използвани за изобразяването на хълмове и долини, села и градове чак до делтата на река Нил. Други съхранени и до днес мозайки можете да видите в църквите на Апостолите и Дева Мария, както и в Археологическия музей на Мадаба. Ще продължите на 7 км от Мадаба, към най-високия връх на планината Небо. Гледката от това място към долината на река Йордан, Мъртво море и Йерусалим е величествена. На юг от Мадаба е древната крепост Карак. Замъкът е типичен пример за архитектурата на кръстоносците, с каменни сводове в романски стил, многобройни коридори и силни врати. Настаняване в Petra Moon Hotel или подобрен. Вечеря. Нощувка.

  5 ден: Петра – Вади Рум – Акаба                                                                                                                                        

Закуска. Днес ще посетите всеизвестният каменен град, скрит сред пясъчните планини на Йордания – Петра. Розово-червеният град Петра е едно от чудесата на древния свят и включен в списъка на ЮНЕСКО. Входът до града е през тесен пролом с дължина над 1км между извисяващи се скали с височина 80 м. Цветовете и образуванията на скалите са ослепителни. Към края е най- известния монумент Съкровищницата, изсечен в 39м скала – едно от най-добре запазените чудеса в Петра.

След Петра, ще се отправите към пустинята Вади Рум. Пустинята е дълга около 70 км, ще прекосите това магическо място, за да стигнете до най-известните забележителности на пустинята – Седемте стълба на мъдростта и скалният мост Бурда. Настаняване в Kempinski Aqaba или подобен. Нощувка.

  6 ден: Акаба – Йерусалим                                                                                                                                                      

Закуска. Ранно освобождаване на хотела и прекосяване на границата Arava. След като вече сте в Израел, ще посетите Masada National Park & Qumran. Настаняване в Arthur Hotel Jerusalem или подобрен. Нощувка.

  7 ден: Йерусалим                                                                                                                                                                    

Закуска. Днешният ден е за свещената земя на всички вярващи и най-значимия религиозен център – Йерусалим. Йерусалим не е просто туристическа посока, градът е духовна столица; Ще разгледате Стария град – крепостни стени, издигнати в библейски времена, преправяни и доизграждани от римляни, византийци, араби, кръстоносци и османци. Ще отидете до хълма на маслините, който се смята за мястото на последната молитва на Христос. Връщане в хотела. Нощувка.

  8 ден: Йерусалим – Витлеем – Тел Авив                                                                                                                          

Закуска. Продължавате с обиколката на Йерусалим и посещение на Israel Museum, Yadvashem Museum и Витлеем. Разстоянието между Йерусалим и Витлеем не е голямо, по-голяма е разликата между двата града. Витлеем е преобладаващо мюсюлманска територия, въпреки че тук се намира още една светиня за християнския свят – храмът „Рождество Христово”. Отпътуване за Тел Авив. Настаняване в Dan Panorama или подобен. Възможност за разходка до старото пристанище на града Яфо, което очарова със старите си сгради, малките калдъръмени улички, галерии и артистична атмосфера. Нощувка.

  9 ден: Тел Авив – София                                                                                                                                                         

Ранна закуска. Трансфер до летището. Полет Тел Авив – София.Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
© 2019 Infinity Travel. All rights reserved.