Необятната Ботсвана – Маун, резервата Мореми, Макгадикгади, Национален парк Чобе, водопава Виктория1 ден: София – Йоханесбург

Полет от София до Йоханесбург с транзитно прекачване.

2 ден: Йоханесбург

Пристигане в Йоханесбург. Трансфер до хотела. Настаняване в HOLIDAY INN ROSEBANK. Нощувка.

3 ден: Йоханесбург – Khama Rhino Sanctuary  

Закуска. Отпътуване от Йоханесбург. Преминавайки през провинция Лимпопо, ще пресечете границата, за да преминете в Ботствана. Пътуването е около 6 часа. Настаняване в резервата Khama Rhino Sanctuary, създаден за да помогне за спасяването на изчезващите носорози и възстановяването да естествената им среда. Свободно време за освежаване, след което ви очаква вълнуващо сафари по залез слънце, по време на което ще видите част от дивата приров на Ботсвана. Следва посещение на няколко водохранилища. Връщане в хотела преди залез слънце. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Khama Rhino Sanctuary – Маун около 5 часа

Закуска. Отпътуване за Маун. Маун е пресечната точка на делтата на р. Окаванго и туристическата столица на Ботсвана. Тук се намира и природния резерват Мореми, който е дом на много носорози, хипопотами и лъвове. По време на пътуването ще спрем за обяд. Настаняване в Maun lodge. Следва посещение на търговския център Maun, откъдето ще може да купите всичко необходимо за следващите 2 дни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Маун – Къмпинг по делтата на р. Окаванг

Закуска. Следва товарене на къмпинг оборудването и среща с местните водачи. Отпътуване с открити 4х4 джипове за делтата на р. Окаванг, където ще прекарате следващите 2 дни. Пътуването е около 2 часа. Има възможност да се пътува и с високоскоростна лодка за около 1 час. Привечер ви очаква сафари с джипове, по време на което ще имате възможност да видите различни животни. Дръжте ушите и очите си отворени, защото дивата природа ви е приготвила много незабравими гледки. Нощувка в къмпинг.

6 ден: Маун

По изгрев слънце ви очаква още едно вълнуащо сафари. По време на обиколката ще видите голямо многообрази на птици и животни. Връщане в лагера. Закуска. Отпътуване обратно в Маун по обяд. Свободно време. По желание полет над делтата на р. Окаванг. Нощувка в Maun Lodge.

7 ден: Маун – резервата Мореми

Закуска. Следва отпътуване, с открити 4х4 джипове, за резервата Мореми, където ще прекарате следващите 2 дни. Къмпингът, към който потегляте използва възобновяема енергия, която се използва в определени часове, затова се уверете, че всички телефони, външни батерии и фотоапарати са заредени. По време на тези 2 дни ще може да разберете как е ловувало местното племе Ботсвана и ще може да наблюдавате различни видове птици и многообразна популация на дивите животни отблизо. Настаняване в Moremi camp. Обяд. Следобед ви очаква полудневно сафари. Връщане в къмпинга. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Резервата Мореми

Закуска. Отпътуване за целодневно сафари.  Екипът от професионални водачи ще ви запознае с изцяло нов свят на дивата природа. Ще имате възможност да разгледате резервата, да видите леопард, стада слонове, въвове, антилопи, включително и Импала, както и богато разнообразие на птици. Обяд. След това обиколката в дивата природа продължава. Връщане в къмпинга. Вечеря. Нощувка.

9 ден: Резервата Мореми – Khwai private concession – Маун

Ранна закуска, след което ви очаква сафари в Khwai private concession. Обяд. Отпътуване обратно за Маун. Настаняване в Maun lodge. Свободно време за почивка или разходка. Нощувка.

10 ден:  Маун – езерото Макгадикгади

Закуска. Отпътуване за Макгадикгади – солено езеро в Ботсвана. Езерото е с размерите на Португалия, което го прави най-голямото в света. Намира се в североизточната част на страната. По време на дъждовния сезон районът се изпълва със зебри, антилопи гну и фламинго. Пътуването е около 3-4 часа. По време на пътуването ще минем покрай Nxai Makgadikgadi Pan National Park. Обяд. Пътуването продължава към езерото Макгадикгади. Разходка по залез слънце. Настаняване в Nata Lodge. Нощувка

11 ден: Макгадикгади – национален парк Чобе

Закуска. Отпътуване за Национален парк Чобе. Река Чобе разделя Ботсване и района Замбери. Национаел парк Чобе е вашата дестинация за следващите 2 дни.  Паркът е известен предимно с огромната популация на слонове – в сухия сезон тук е най-голямата концентрация на слонове в цяла Африка. Пътуването трае около 4 часа, по време на което ще се насладите на заобикалящата ви дива природа. Настаняване в  Chobe Safari Lodge – разположен на брега на реката, привличаща голяма популация от слонове и други животни. Привечер ви очаква сафари. Нощувка.

12 ден: Национален парк Чобе

Ранна закуска. Сутринта ви очаква разходка с лодка по река Чобе, където ще може да видите голямото разнообразие на животинския свят. Връщане в лоджа. Свободно време. Ако желаете имате възможност отново да се включите във вечерна разходка из парка срешу допълнително заплащане. Нощувка.

13 ден: Национален парк Чобе – водопадът Виктория

Закуска. Отпътуване за Зимбабве и водопадът Виктория. Водопадът Виктория – едно от седемте природни чудеса на Света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Настаняване в Rainbow hotel Vic Falls. Нощувка.

14 ден: водопадът Виктория

Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на водопада Виктория. Днес ще се понамокрим, затова не забравяйте да вземете със себе си дъждобран. По време на обиколката, опитен водач ще ви отведе на незабравимо преживяване през тропическите гори на водопада Виктория, пътуване, което не само предлага спираща дъха гледка към водопада, но и предоставя много интересни факти свързани с геологията, дивата природа и историята на района. Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водапада, бънджи скок над водопада или рафтинг и много други, които можете да заявите и заплатите на място.  Връщане в хотела. Нощувка.

15 ден: водопадът Виктория – София

Закуска. Трансфер до летището за полет до София с прекачване.

16 ден: София

Пристигане в София.

Полетно разписание:

QR 03APR  SOFDOH 2230 0320+1  
QR 04APR  DOHJNB 0705 1455
QR 17APR  VFAJNB 1355 1535  
QR 17APR  JNBDOH 2015 0605+1
QR 18APR  DOHSOF 0650 1200

Цената включва:

 • Полет София – Йоханесбург и Водопада Виктория – София с включен багаж до 30 кг.;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка в HOLIDAY INN ROSEBANK Йоханесбург със закуска;
 • 1 нощувка в Khama Rhino Sanctuary със закуска и вечеря;
 • 2 нощувки в Maun Lodge, Thamalakane River Lodge със закуска и обяд;
 • 1 нощувка в Maun Lodge, Thamalakane River Lodge със закуска;
 • 1 нощувка в къмпинг по делтата на р. Окаванг със закуска, обяд и вечеря;
 • 1 нощувка в Moremi camp със закуска, обяд и вечеря;
 • 1 нощувка в Nata Lodge със закуска и обяд;
 • 2 нощувки в Chobe Safari Lodge със закуска;
 • 2 нощувки в Rainbow hotel Vic Falls или Bayete Guest Lodge със закуска;
 • Следобедно сафари в Khama Rhino Sanctuary;
 • Сутрешна и следобедна разходка по делтата на р. Окаванг;
 • Полудневно сафари в Moremi camp;
 • Целодневно сафари в Moremi camp;
 • Сутрешно сафари в Khwai private concession;
 • sunset on the pans;
 • Сутрешно сафари в Национален парк Чобе;
 • Разходка с лодка по залез слънце по р. Чобе;
 • Посещение на водопада Виктория;
 • Местен екскурзовод;

Цената не включва:

 • Виза за Зимбабве – 35 $(заплаща се предварително в България);
 • Допълнителни местни такси, бакшиши за екскурзоводи и шофьори – 300 USD;
 • Полет над р. Окаванг, около 23мин – 180 USD;
 • Следобедно сафари в Национален парк Чобе;
 • Тандемен скок(skydiving) над водопада Виктория – 360 USD;
 • Хеликоптер над водопада Виктория, 12 мин. – 150 USD; 25 мин. – 284 USD;
 • Разходка със слонове – 110 USD;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“.


Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
© 2020 Infinity Travel. All rights reserved.