Екскурзия Южна Африка – водопада „Виктория“, Национален парк Крюгер, Кейптаун02.09 1 ден: София – Истанбул – Йоханесбург

Полет София – Истанбул АК „Turkish Airlines”. Излитане от София в 21:40 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.

03.09 2 ден: Истанбул – Йоханесбург – Водопадът Виктория

Полет за Йоханесбург в 01:35 ч. Кацане в Йоханесбург в 10:20. Излитане в 11:25 от Йоханесбург за Водопада Виктория. Пристигане в 13:05. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в Victoria Falls Safari Lodge. Водопадът Виктория – едно от седемте природни чудеса на Света, наричан „гърмящия дим” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Свободно време за освежаване, след което ще може да се насладите на красивият залез. Няма нищо по-красиво от залеза на Замбези. Насладете се на грандиозния пейзаж, предлагащ ненадминати фотографски възможности на тази емблематична африканска река, която е дом на изобилие от диви животни и невероятно разнообразие от птици. Връщане в хотела. Нощувка.

04.09 3 ден: Водопадът Виктория

Закуска. Отпътуване от хотела за посещение на водопада Виктория. Днес ще се понамокрим, затова не забравяйте да вземете със себе си дъждобран. По време на обиколката, опитен водач ще ви отведе на незабравимо преживяване през тропическите гори на водопада Виктория, пътуване, което не само предлага спираща дъха гледка към водопада, но и предоставя много интересни факти свързани с геологията, дивата природа и историята на района. Ще имате и свободно време, в което можете да правите различни дейности на територията на водопада като полет с хеликоптер над водапада, бънджи скок над водопада или рафтинг и много други, които можете да заявите и заплатите на място.  Връщане в хотела. Нощувка.

05.09 4 ден: Посещение на традиционно африканско селище

Закуска. Днес ще имате възможността да посетите автентично африканско село – Sizinda, намиращо се на около 20 км. от водопада Виктория, където ще може да наблдавате живота на местните жители, да посетите техните домове и да вземете участие в някои от техните ежедневни задължения. Връщане в хотела. Нощувка.

06.09 5 ден: Водопадът Виктория – Национален парк Крюгер

Закуска. Трансфер от хотела до летището за вътрешен полет до Йоханесбург. Излита в 13:30, каца в 15:10. Полет до парка Крюгер. Излита в 17:15, каца в 18:05. Трансфер и настаняване в Jock Safari Lodge Main Jock. Вечеря. Нощувка.

07.09 6 ден: Национален парк Крюгер

Закуска в сух пакет. Рано сутринта отпътуване за полудневно сафари. Ще видите величествени лъвове, стада слонове, леопарди, биволи, носорози, хипопотами, зебри, жирафи, както и голямо разнообразие от птици и всичко това благодарение на опитните водачи в специално пригодените открити джипове. Възможност за обяд в някои от ресорантите в околността. Свободно време за почивка. Следобед отново ви очаква вълнуващо сафари. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

08.09 7 ден: Каньонът на река Блайд

Закуска. Днешния ден е посветен на каньонът на река Блайд – природен парк, който предлага едни от най-живописните и красиви гледки в цяла Южна Африка. Това е вторият по големина каньон на континента и един от най-големите в цял свят. Преди него се нареждат само Гранд Каньон в САЩ и този в Намибия. Самият резерват се простира на площ от 60 км., като дължината му по течението на река Блайд е двойно по-малка – 30 км. За туристите тук се предлагат разходки по язовира с лодка, а любителите на екстремните изживявания могат да практикуват скално спускане и катерене „Трите рондавели“, „Прозорецът на Бога“ и „Кулата“ са най- популярните места за наблюдение, но има още няколко, от които се открива изглед към целия каньон, който е една от най-популярните туристически дестинации в Южна Африка. Там, където речната вода и „Трите рондавели“ се срещат са се образували едни от най-забележителните геоложки феномени в страната, които са резултат от водната ерозия. Известни под името „Щастливите понори на Бурки” те представляват цилиндрични скални вдлъбнатини, оформени от водовъртежите на кристалните речни води. Наричат още река Блайд Реката на радостта. Тук флората и фауната са толкова разнообразни, колкото различни са природните картини и условия. Срещат се крокодили, хипопотами, антилопи, както и газели. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

09.09 8 ден: Национален парк Крюгер – Кейптаун

Закуска. Трансфер до летището за полет до Кейптаун. Трансфер до хотела. Настаняване в Hollow on the Square. Свободно време за почивка или възможност за трансфер и разходка до V&A Waterfront – едно от най-популярните места в града. Връщане в хотела. Нощувка.

10.09 9 ден: Кейптаун – Кейп Пойнт

Закуска. Днес ви очаква целодневна екскурзия до най-югозападната точкана Африка – Нос Добра Надежда. Ще пътувате по крайбрежието на Атлантическия океан през Sea Point, Clifton и Camps Bay, до залива Hout, старомодно селце и рибарско пристанище с прекрасна гледка към планината и плажа. Обиколката продължава през Chapman’s Peak, един от най-спиращите дъха плажове в света, до природен резерват Cape of Good Hope и Cape Point, който се счита за място за среща на Атлантическия и Индийския океан. Обиколката продължава с Boulders Beach – дом на забележителна колония пингвини от вида Jackass Penguins, наречени така, заради силния, оживен и особено любопитен начин на комуникация. Обиколката приключва с посещение на ботаническата градина Кирстенбош – световно известна с красотата и разнообразието на своята флора. Връщане в хотела. Нощувка.

11.09 10 ден: Кейптаун – остров Робен

Закуска. Днес ви очаква посещение на остров Робен, който се намира в залива Тейбъл, на 6.9 км западно от бреговете на Кейптаун. Островът е известен не толкова с природната си красота, колкото с историческото си значение свързано с Апартейда. През седемнадесети и двадесети век е изпозван за затвор със строг режим. Тук са излежавали присъди много политически затворници. Един от най-известните е бившият президент на страната – Нелсън Мандела. През 1962 г. е осъден на доживотен затвор за саботаж и други престъпления. Нелсън прекарва цели осемнадесет години на острова. Връщане в Кейптаун, където ще продължите с обиколка на града, която ще ви покаже Кейптаун от историческото му начала до ослепителните модерни търговски центрове по крайбрежието. Ще посетите Table Mountain (ако времето позволява) – символ на града, отстояща на 1 080 метра надморска височина, откъдето ще се насладите на незабравима гледа към града, Атлантическото крайбрежие и остров Робен в далечината. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса (включен в цената). Обиколката продължава с централната част на града. Ще посетите кметството, Company’s Garden, сградата на парламента и замакът Добра Надежда. Построен между 1666 – 1679 г. от Нидерландска източноевропейска компания (VOC), замъкът е най-старата оцеляла колониална сграда в ЮАР. Връщане в хотела. Нощувка.

12.09 11 ден: Кейп Уайнландс

Закуска. Днес ви очаква целодневна обиколка из Кейп Уайнландс – живописен район в Южна Африка на около час път с кола от Кейптаун. По време на обиколката ще може да се насладите на красиви гледки и да дегустирате част от местните вина(включено в цената), някои от които са отличени с награди. Някои от винарните имат ресторанти на място, където могат да бъдат поръчани кошници за пикник или обяд. Връщане в хотела. Нощувка.

13.09 12 ден: Кейптаун

Закуска. Свободно време за разходка в града или пожелание срещу допълнително заплащане разходка с хеликоптер, възможност за гмуркане и други. Нощувка.

14.09 13 ден: Кейптаун – Истанбул

Закуска. Свобдно време. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 17:05. Пристига в Истнбул в 05:05 часа.

15.09 14 ден: Истанбул – София

Полет от Истанбул. Излита в 07:45 и каца в София в 09:05.

Цената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines – София – Йоханесбург и Кейптаун – София с включен до 20 кг чекиран багаж + 7 ръчен;
 • Самолетен билет Йоханесбург – водопада Виктория – Йоханесбург с включен багаж до 20 кг;
 • Самолетен билет Йоханесбург – парка Крюгер – Кейптаун с включен багаж до 20 кг;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 3 нощувки със закуси в района на водопада Виктория – Victoria Falls Safari Lodge или подобен;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря в Национален парк Крюгер – Jock Safari Lodge Main Jock или подобен;
 • 4 нощувки със закуски в Кейптаун – Hollow on the Square или подобен;
 • Круиз на залез слънце по р. Замбези;
 • Посещение на водопада Виктория;
 • Посещение на традиционно африканско селище;
 • Сафари в парка Крюгер;
 • Екскурзия до Каньонът на река Блайд;
 • Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;
 • Целодневна екскурзия, включваща остров Робен и обиколка на Кейптаун;
 • Екскурзия до Кейп Уайнландс с включена дегустация на местни вина;
 • Медицинска затрсхоака „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро към ЗАД Армеец.

Цената не включва:

 • Виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева(заплащат се предварително от България);
 • Виза за Зимбабве – 30 USD (заплащат се предварително от България);
 • Такса обработка и подаване на документи за виза – 20 лева (заплаща се предварително);
 • Полет с хеликоптер над водопада Виктория (12-13 мин.) – 173 USD (заплща се на място);
 • Бънджи скок над водопада Виктория – 184 USD (заплаща се на място);
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 50 USD (заплаща се на място);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Важна информация:

 • Програмата е индивидуална и не е обвързана с минимален брой участници;
 • Цена може да бъде преизчислена в зависимост от избрана от вас дата;
 • Цената на самолетния билет е калкулирана в Economy класа. Пакетната цена на пътуването е валидна при наличие на свободни места в тази класа и подлежи на препотвърждение;
 • Пакетната цена може да бъде преизчислена за пътуване в Business класа.


Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
© 2019 Infinity Travel. All rights reserved.