Екскурзия Южна Африка – Кейптаун, Национален парк Крюгер, водопада „Виктория“11 дни/ 9 нощувки с включени закуски, 2 обяда и 2 вечери

Дата: 08.05.2020 – 18.05.2020

Цена: 3690 евро

08.05 1 ден: София – Истанбул

Полет София – Истанбул АК „Turkish Airlines”. Излитане от София в 21:25 ч и кацане на летището в Истанбул в 23:50 ч. Кратък престой на летището в Истанбул.

09.05 2 ден: Истанбул Кейп Таун

Нощен полет за Кейп Таун. Излита в 02:25 ч, каца в 12:40 ч. Посрещане от местните партньори. Трансфер до хотела. Настаняване в The Commodore hotel 4*, разположен в едно от най-популярните места в града – V&A Waterfront. Свободно време за почивка и разходка. Нощувка.

10.05 3 ден: Кейп Таун

Закуска. Днес ви очаква полудневна обиколка на Кейп Таун. По време на обиколката ще се разходите в централната част на града. Ще посетите District Six, сградата на парламента, Company’s Garden, кварталът Bo Kaap и замакът Добра Надежда. Построен между 1666 – 1679 г. от Нидерландска източноевропейска компания (VOC), замъкът е най-старата оцеляла колониална сграда в ЮАР. На връщане ще посетите Table Mountain  – символ на града, отстояща на 1 080 метра надморска височина, откъдето ще се насладите на незабравима гледа към града, Атлантическото крайбрежие и остров Робен в далечината. Изкачването става със специална въжена линия и въртяща се кабина на 360 градуса (включен в цената).

Следобед по желание посещение на о. Робен(срещу допълнително заплащане), който се намира в залива Тейбъл, на 6.9 км западно от бреговете на Кейптаун. Фериботът тръгва в 13:00 ч. и 15:00 ч. Островът е известен не толкова с природната си красота, колкото с историческото си значение свързано с Апартейда. През седемнадесети и двадесети век е изпозван за затвор със строг режим. Там,  като политически затворник е излежавал присъдата си, бившият президент на страната – Нелсън Мандела.

Връщане в хотела.  Нощувка.

11.05 4 ден: Кейп Пойнт

Закуска. Днес ви очаква целодневна екскурзия до най-югозападната точка на Африка – Нос Добра Надежда. Ще пътувате по крайбрежието на Атлантическия океан, а пред вас ще се откриват зашеметяващи гледки. По време на обиколката ще достигнете до Chapman’s Peak, един от най-спиращите дъха плажове в света, до природен резерват Cape of Good Hope и Cape Point, който се счита за място за среща на Атлантическия и Индийския океан. Свободно време за обяд (заплаща се на място по желание). Следобед продължавате към  Boulders Beach – дом на забележителна колония пингвини от вида Jackass Penguins, наречени така, заради  оживения  и особено любопитен начин на комуникация.

Връщане в хотела. Нощувка.

12.05 5 ден: Кейп Уайнландс

Закуска. Днес ви очаква полудневна обиколка из Кейп Уайнландс – живописен район в Южна Африка на около час път с кола от Кейптаун. По време на обиколката ще може да се насладите на красиви гледки и да дегустирате част от местните вина(включени 2 дегустации в цената). Връщане в хотела. Свободно време за почивка или разходка из V&A Waterfront. Нощувка.

13.05 6 ден: Кейп Таун – Национален парк Крюгер

Закуска. Трансфер до летището за полет до летище Nelspruit  и последващ трансфер до Национален парк Крюгер. Трансфер и настаняване в Mdluli Safari Lodge. Обяд в лоджа (включен в цената; напитките се заплащат допълнително). Следобед ви очаква първото сафари, по време на което ще може да видите част от обитателите на парка и да изпиете чаша питие, наслаждавайки се на залеза и необятната природа.

Връщане в лоджа. Вечеря(включена в цената; напитките се заплащат допълнително). Нощувка.

14.05 7 ден: Национален парк Крюгер

Закуска. Отпътуване за сутрешно сафари. Ще затаите дъх пред величествени лъвове, стада слонове, леопарди, биволи, носорози, хипопотами, зебри, жирафи, както и голямо разнообразие от птици и всичко това благодарение на опитните водачи в специално пригодените открити джипове. Връщане за обяд в лоджа (включен в цената; напитките се заплащат допълнително). Следобед отново ви очаква вълнуващо сафари. Вечеря в лоджа(включена в цената; напитките се заплащат допълнително). Нощувка.

15.05 8 ден: парка Крюгер – водопада Виктория

Закуска. По желание, много рано сутринта, пешеходна разходка с опитен водач в парка Крюгер(срещу допълнително заплащане).

Трансфер до летището за полет до Ливингстън. Кацане в Ливингстън, от където се отправяте към Зимбабве и водопада Виктория. Настаняване в Victoria Falls Safari Lodge. Водопада Виктория е едно от най-красивите творения на природата. Гледката от там е толкова впечатляваща, че трудно може да бъде описана с думи. Очаква ви обиколка, по време на която опитен водач ще ви отведе на незабравимо преживяване през тропическите гори на водопада Виктория , пътуване, което не само предлага спираща дъха гледка към водопада, но и предоставя много интересни факти свързани с геологията, дивата природа и историята на района /желателно е да носите дъждобран/. По желание вечеря (срещу допълнително заплащане) в Boma Dinner & Drum Show  – традиционен африкански ресторант с включена музикална програма и традиционни африкански танци..

Връщане в лоджа. Нощувка.

16.05 9 ден: Посещение на традиционно африканско селище

Закуска. Днес ще имате възможността да посетите автентично африканско село –намиращо се на около 20 км. от водопада Виктория, където ще може да наблюдавате живота на местните жители, да посетите техните домове и да вземете участие в някои от техните ежедневни задължения. Следобед ще имаме възможност да се насладите на круиз по залез слънце по р. Замбези(с включени напитки и лека закуска). Връщане в лоджа. Нощувка.

17.05 10 ден: водопада Виктория – Йоханесбург – Истанбул

Закуска. Трансфер до летището в Ливингстън за полет до Йоханесбург. Полет от Йоханесбург с АК „Turkish Airlines” за Истанбул. Излита е 19:15 от Йоханесбург.

18.05 11 ден: Истанбул София

Каца в Истанбул в 06:05 ч. Следва полет от Истанбул до София в 08:35 ч. Пристига в София в 08:55 ч.

 

Полетно разписание:

TK 08MAY  SOFIST 2130 2255  

TK 09MAY  ISTCPT 0155 1200  

SA 13MAY  CPTMQP 1010 1230  

SA 15MAY  MQPLVI 1150 1335  

SA 17MAY  VFAJNB 1330 1510  

TK 17MAY  JNBIST 1810 0500+1

TK 18MAY  ISTSOF 0750 0910  

 

Цената включва:

 • Самолетен билет с Turkish Airlines : София –Истанбул -Кейптаун ; Йоханесбург – Истанбул – София с включен до 20 кг чекиран багаж + 7 ръчен;
 • Самолетен билет Кейп Таун – Крюгер; Крюгер – Ливингстън; Ливингстън – Йоханесбург с включен чекиран багаж до 20 кг;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 4 нощувки със закуски в Кейптаун – The Commodore hotel 4*;
 • 2 нощувки със закуска, обяд и вечеря в Mdluli Safari Lodge;
 • 2 нощувки със закуси в района на водопада Виктория– Victoria Falls Safari lodge;
 • Полудневна обиколка на Кейп Таун с включено посещение на Table Mountain;
 • Целодневна екскурзия до Кейп Пойнт и полуострова;
 • Полудневна екскурзия до прочутия винен район Кейп Уайнландс с 2 включени дегустации;
 • 2 следобедни + 1 сутрешно сафари в Национален парк Крюгер;
 • Посещение на водопада Виктория;
 • Полудневно посещение на традиционно африканско селище;
 • Круиз на залез слънце по р. Замбези до водопада Виктория(с включени напитки и лека закуска);
 • Местен лицензиран екскурзовод, с превод на български от водача;
 • Водач от България при минимум 15 туриста;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 €.

Цената не включва:

 • Виза за ЮАР – 65 лева(подава се лично в България и се заплаща предварително);
 • Виза за Зимбабве за еднократно влизане – 30 USD(заплаща се предварително);
 • Посещение на о. Робен – 700 ZAR;
 • Пешеходна разходка в Kruger National Park – 900 ZAR
 • Вечеря в Boma Dinner & Drum Show, включваща специалитети от местната кухни и музикална програма – 55 евро;
 • Рафтинг в парка на водопада Виктория – 120 $(заявява се и се заплаща на място)
 • Хеликоптер над водопада Виктория, около 13 мин. – 165 $ (включва местна такса за парка; заявява се и се заплаща на място);
 • Разходка със слонове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Разходка с лъвове – около 145$ (заявява се и се заплаща на място);
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“.

Важна информация:

 • Цената е валидна при минумум 15 туриста. При група по-малка от 15 души цената подлежи на преизчисление;
 • Цената на самолетния билет е калкулирана в Economy класа. Пакетната цена на пътуването е валидна при наличие на свободни места в тази класа и подлежи на препотвърждение;
 • Пакетната цена може да бъде преизчислена за пътуване в Business класа;
 • За пътуването ще бъдат необходими следните документи:
 • паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
 • 3 паспортни снимки;
 • Коректно попълнени визови анкети(предоставят се в офиса на туроператора)
 • Документи за направените резервации(предоставят се от туроператора)
 • Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца.
 • Служебна бележка на английски език с подпис и печат от местоработата или учебното заведение на пътуващите.
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,75 лв. за щатски долар към 30.11.2019 г. При промяна на обменния валутен курс с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.


Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
© 2021 Infinity Travel. All rights reserved.