Азия и Индийски океан - Виетнам


Виетнам е страна, създадена около 200 г. пр. Хр., а в днешно време е една от най-привлекателните туристически дестинации. Виетнам предоставя на своите посетители възможността да се запознаят както с древната ѝ история, така и да се насладят на прекрасна почивка на някой от екзотичните ѝ острови с прекрасни плажове.

Списъкът с най-интересните места във Виетнам включва градовете Ханой и Хо Ши Мин (Сайгон), природния резерват и национален парк Ха Лонг Бей и  пещерата Фонг Нха. Впечатляващи са и двете планински селища Сапа и Лат, а сред важните културно – исторически обекти са храмът Хунг, цитаделата Холоа, храмът на литературата в Ханой, светилището Мисон и древния град Хой Ан.

Други популярни атракции са живописните области с изумрудено-зелени оризища, разходката с лодка сред плаващите пазари или по делтата на река Меконг,  както и уникалната гледка на залязващото слънце от върха на планината Сам. В допълнение към всичко това тук може да откриете безброй красиви и чисти плажове и да се включите в някои от колоритните фестивали, които се провеждат ежегодно в страната.

Официално име – Социалистическа република Виетнам

Население – 85 847 000 души

Столица – Ханой

Валута – донг

Език – виетнамски, английски, френски, китайски, кхмер, други

Религия – будисти – 80%, християни – 9.3%, други

Площ – 331 690 кв. км.

Часова разлика с България: + 5 часа напред

Телефонен код: +84

Климат: субекваториален, на север – тропичен

Големи градове: Хо Ши Мин, Ханой, Хайпхонг, Кантхо, Да Нанг

МОТО: Ðộc lập, Tự do, Hạnh phúc / Свобода и щастие


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.