Азия и Индийски океан - Индия


Индия е най-голямата страна в Южна Азия, която изумява със своите мащаби, блясък и разнообразие. В тази страна се намират някои от най-значителните чудеса на планетата и сетивата ви ще бъдат пренаситени, в която и част на Индия да се намирате.

Индия предлага хипнотизираща колекция от пулсиращи метрополиси, многоцветни градове и селища, великолепни плажове, безброй панаири, фестивали и какво ли още не… Манастири и духовни ашрами, дворци, паркове с диви животни, множество обекти под закрилата на ЮНЕСКО и бляскаво и безкрайно разнообразие от култури.

Сред местата, които не бива да пропускате са Тадж Махал – една от водещите световни дестинации, която се намира в Агра, старата и нова част на Делхи, плажовете и църквите в Гоа, и красотата на Хималаите. Във всеки един момент е препоръчително да бъдете нащрек за вещите си и да сте внимателни, особено при посещение на публични мероприятия. Това важи в особено голяма степен за района на Кашмир.

Индия е страната с най-много етноси  и  езици в света, която успява да съчетае традициите в многопластовата си култура с бързо развиващия се и модерен 21-ви век.

Официално име – Република Индия (Indian Republic)

Население – 1 188 775 000 души

Столица – Ню Делхи

Валута – индийска рупия

Език – хинди, бенгалски, английски и още няколко други официални езика (телугу, маратхи, тамилски, урди, гуджаратски, малаялам кашмирски канарски, ория, пенджабски, асамски, манипурски, кхаси и конкани). На практика всеки щат има свой собствен език.

Религия – индуисти – 80%, мюсюлмани – 13%, други

Площ – 3 287 240 кв. км.

Часова разлика с България: + 2 часа и 30 минути напред

Телефонен код: + 91

Климат:  субекваториален

Големи градове: Мумбай, Ню Делхи, Бангалор, Калкута, Ченай

МОТО: सत्यमेव जयते /Истината винаги възтържествува


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.