Африка и Близък изток - Кения


Туристическата индустрия в Кения е вторият най-голям източник на приходи в страната и има защо. Туристи от целия свят идват тук, за да се впуснат във фантастичните фото сафарита в някой от 19-те национални парка и множеството резервати из цялата страна.

Със сигурност най-популярният резерват в Кения e Масай Мара. Той граничи с националния парк Серенгети в Танзания и е известен със своите антилопи гну, които преминават оттам в началото на юли всяка година. Освен гну, в Масай Мара се срещат лъвове, хипопотами, слонове, гепарди и множество други животни, които могат лесно да бъдат видени на това място.

Друго много добро и подходящо място за посещение е национален парк Амбосели. Това е едно от най-популярните места в Кения, а най-страхотната и спираща дъха гледка към парка е от връх Килиманджаро, най-високата точка в Африка. Известен е и с огромните си стада слонове. Сред другите атракции в Кения са джамиите в Момбаса, прочутата долина на Големия риф, кафеените плантации в Тика и плажовете по Индийския океан

Официално име – Република Кения

Население – 39 000 000 души

Столица – Найроби

Език – суахиби, английски, други

Валута – кенийски шилинг

Религия – протестанти, католици, вярващи в местни традиции

Площ – 580 367 кв. км.

Часова разлика с България: няма часова разлика

Телефонен код: +254

Климат: субекваториален

Големи градове: Найроби, Момбаса, Кисуму, Накуру

МОТО:  Harambee /Да бъдем сплотени


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.