Африка и Близък изток - ОАЕ


Обединените Арабски Емирства е една от най-бързо развиващите се туристически дестинации, които ни поднасят красиви плажове, пътешествия сред оазиси и пустиня, надбягвания с коне и камили, и безмитно пазаруване.

ОАЕ включва седем емирства: Абу Даби, Аджман, Дубай, Фуджейра, Рас Ал Хайм, Шаржа и Ум Ал Куейн. Най-популярните и посещавани сред тях са зашеметяващия Абу Даби и перлата на Персийския залив – Дубай.

Абу Даби е столицата на ОАЕ и това е най-голямото и най-богатото емирство. Архитектурата на съвременните сгради и небостъргачи е изящна, а джамиите и древните гробници в Ум Ал Нар – повече от впечатляващи. Абу Даби е седалище и на петролните компании. Тук е съсредоточен целия бизнес на Обединените Арабски Емирства.

Дубай е домът на едни от най-големите търговски центрове, където на едно място са събрани всички най-популярни марки и творби на световните дизайнери. Тук се намира най-високата сграда в света – Бурж Халифа (828 m.) и най-луксозният 7-звезден хотел Бурж ал Араб. Можете да направите и разходка в пустинята под формата на пустинно сафари с джипове.

Богатството на ОАЕ се дължи основно на износа на петрол и природен газ, който формира 33% от БВП на страната. ОАЕ е третия най-голям нефтен производител в персийския залив след Саудитска Арабия и Иран.

Официално име – Обединени арабски емирства (Dowlat Al-Imārāt al-`Arabīya al-Muttaḥida)

Население – 8 133 000 души

Столица – Абу Даби

Език – арабски, английски, други

Валута – емиратски дирхам

Религия – мюсюлмани – 96%, други

Площ – 83 600 кв. км.

Часова разлика с България: + 1 час напред

Телефонен код: + 971

Климат: тропичен климат

Големи градове: Дубай, Абу Даби, Шарджа, Ал Айн,

МОТО: Allah, al-Waṭan, al-Ra’īs / Аллах, Нацията, Емирът


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.