Африка и Близък изток - Танзания


Световната слава на Танзания е в две основни направления: уникални природни резервати, подходящи за сафари и потопяване в света на дивите животни и връх Килиманджаро. Килиманджаро е най-високата точка в Африка (5892 m) и единственото място в света, което може да бъде изкачено сравнително лесно от не-алпинисти. Всяко време на годината е подходящо, но все пак е добре да се избягват влажните месеци от средата на март до края на май.

Серенгети е най-старият парк в Танзания и едно от последните убежища в света на великата и дива природа. Населява се от повече от 3 милиона едри бозайници. Резерватът Сеул е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и обхваща около шест процента от земната повърхност на Танзания. Това е най-големият природен резерват в света и второто след Серенгети място в страната по концентрация на диви животни и девствена природа. То е дом и на най-големите слонове в света.

Защитената зона Нгорнгоро е обиталището на известния сорт източноафрикански фламинго и на все още активния вулкан Ол-Ндойнио-Ленгай и кратера Нгоронгоро – най-голямата вулканична калдера на планетата.

Остров Занзибар е с все по-добър и силно развиващ  се туризъм. Град Занзибар е популярна дестинация, известна още и като каменния град, който е под световната закрила на ЮНЕСКО. Там има множество великолепни бели плажове, топли води и живописни селца. Остров Мафия пък е популярен с тихите си и спокойни плажове, перфектни условия за риболов и идилични места за гмуркане.

Официално име – Обединена Република Танзания

Население – 43 739 000 души

Столица – Додома

Език – суахили, английски, местни диалекти

Валута – танзанийски шилинг

Религия – мюсюлмани, християни, вярващи в местни традиции

Площ – 945 203 кв. км

Часова разлика с България: няма часова разлика

Телефонен код: +285

Климат: тропичен

Големи градове: Дар ес Салам, Аруша, Мванза, Занзибар, Додоман

МОТО: Uhuru na Umoja / Единство и свобода


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.