Африка и Близък изток - Тунис


С над 1200 км брегова ивица по протежението на Средиземно море, за Тунис лесно може да се каже, че е страната с безкрайните пясъчни плажове. Повечето туристи  са на мнение, че Тунис е с перфектното време за почивка,  и то целогодишно. Морските курорти и по-големите градове предлагат богата гама от хотели, както и възможности за каране на лодка, риболов, ветроходство, гмуркане и уиндсърф.

Старият град Тунис е от 7 век, и е обект под закрилата на ЮНЕСКО. Характерни тук са тесните улички и обкованите врати, големият уличен пазар (сук), стилната френска архитектура и музеят Бардо. Сус на свой ред е атрактивен морски град с голяма крепост, джамия и отличен музей, посветен на музайките от 3 в. Дуз е вратата към пустинята Сахара. Тук се предлага трекинг с камили и колоритен пазар с билки, аромати, свещи, чалми и какво ли още не. Важно е да се отбележи, че разстоянието между столицата Тунис и Дуз е 9 часа път с кола.

В Тунис има изобилие от древна история, като най-блестящият пример са Картаген и Ел Джем. В пустинята може да видите и  декорите на Междузвездни войни, части от които са заснети в Матмата.

Официално име – Република Тунис (Al-Jumhūriyyah at-Tūnisiyyah)

Население – 10 432 500 души

Столица – Тунис

Език – арабски, френски

Валута – туниски динар

Религия – мюсюлмани

Площ – 163 610 кв. км.

Часова разлика с България: – 1 час назад

Телефонен код: +216

Климат: субтропичен и пустинен

Големи градове: Тунис, Сфакс, Сус, Кайруан

МОТО Ḥurrīyah, Niẓām,ʿAdālah /Свобода, Ред, Справедливост


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.