Африка и Близък изток - ЮАР


Южна Африка е най-популярната туристическа дестинация в Африка. Може и да ви се стори невероятно, но страната се радва и приема близо 900 000 посетители всеки месец.

В Южна Африка има огромен брой национални паркове, на първо място сред които се нарежда парк Крюгер. Крюгер е един от най-големите резервати в Африка, в който има множество места за отсядане и престой на туристи, в това число къмпинги и лоджове.

Из цялата страна са разпръснати безброй археологически, култури, геоложки и исторически обекти, които са под закрилата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Задължително си подарете разходка до остров Робен, край бреговете на Кейптаун. Тук бившият президент на ЮАР Нелсън Мандела е прекарал десетки години в затвор по време на апартейда.

В ЮАР има и прекрасни места за винен туризъм. Тук растат едни от най-висококачествените лозя в света в районите Констанция, Паарл и Щеленбош на югозапад,  близо до Кейптаун. За почитателите на сърфа и слънцето, Южна Африка предлага едни от най-добрите плажове в света, а почитателите на риболова могат да открият многоброен избор от езера и язовири за целта.

Да не забравяме и пъстрия микс от градовете от Кейптаун до Дърбан, както и възхитителните културни селища и фестивали в цялата страна.

ЮАР се намира в най-южната част на Африка. На север граничи с Намибия, Ботсуана и Зимбабве, на североизток – с Мозамбик и Свазиленд, а Лесото е изцяло заобиколена от територията на републиката. ЮАР е известна с разнообразието си от култури и езици, като според конституцията на страната официално признатите езици са 11.

Официално име – Южноафриканска република

Население – 49 991 300 души

Столица – Кейптаун, Претория, Блумфонтейн (законодателна, административна и съдебна)

Език – африканс, английски, педи, сото, свази, венда, зулу и други

Валута – ранд

Религия – християни – 68%

Площ – 1 221 040 кв. км.

Часова разлика с България: няма разлика с българското време

Телефонен код: +27

Климат: умерен

Големи градове: Йоханесбург, Кейптаун, Дърбан, Претория, Полокване, Ист Лондон, Блумфонтейн, Порт Елизабет

МОТО: !ke e: /xarra /Единство в разнообразието


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.