Европа - Великобритания


Обединеното кралство (UK) може би е най-влиятелната страна в Европа. Тя съставлява Великобритания (най-големия остров в Европа, включващ държавите Англия, Шотландия и Уелс) и Северна Ирландия.

Обединеното кралство е конституционна монархия. Нейният управляващ монарх кралица Елизабет II е държавен глава и на 15 страни от Британската общност (включително Канада, Австралия, Ямайка и Нова Зеландия).

Англия: Най-популярната държава в Обединеното Кралство, за която без да се преувеличава може смело да се каже, че има всичко. Тук е модерната, динамична и космополна столица Лондон, има живописни крайбрежни ивици, симпатични провинциални селища, средновековни руини, зашеметяващи замъци и исторически музеи.

Северна Ирландия: С богатия си избор от исторически и живописни забележителности, древни крепости, оживени градове и природни чудеса (като Великата пътека), Северна Ирландия радва както възрастните, така и децата.

Шотландия:  Шотландия е дом на древни замъци и крепости, назъбени крайбрежни ивици и живописни пристанищни градове. В Шотландия има и перфектните условия за първокласен риболов, ветроходство и сърф. Шотландия е родината на голфа, рай за планинско катерене, а все повече и за зимни спортове.

Уелс: Уелс е  легендарната земя на крал Артур и Кръглата маса, както и на близо 400 замъка. Сред популярните атракции се подреждат водопадът Пистъл Рейдър, връх Сноудън, замъкът Кардиф и висящия мост при Меней. Природата в цял Уелс е зашеметяваща.

Официално име – Обединено кралство на Великобритания и Северна Ирландия

Столица – Лондон

Език – английски, уелски, шотландска форма на келтски

Официална валута – британски паунд

Население – 59 247 000 души

Религия – англичани, католици, други

Площ – 241 600 кв. км.

Часова разлика с България:  – 2 часа назад

Телефонен код: + 44

Климат: умерен

Големи градове: Лондон, Манчестър, Глазгоу, Бирмингам, Ливърпул, Белфаст

МОТО: God and my right /Бог и моето право


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.