Европа - Италия


Италия е една от най-популярните туристически дестинации в света, а легендата гласи, че италианците са измислили туризма през 16 в. Със сигурност няма друга страна, която да е дала на света повече знакови фигури и икони в областта на културата, архитектурата, операта, художественото изкуство, киното, модата и кулинарията.

В Италия може да се прави какво ли не – да карате ски в Алпите, да се наслаждавате на красивите езера в Северна Италия или да се докоснете до наситените с култура и история градчета на Флоренция, Сиена, Торино и Венеция. Списъкът продължава с множество малките и китни крайбрежни селища и вечния Рим и Ватикана.

Световноизвестният полуостров с формата на ботуш е страна с изумителни пейзажи, част от които са и популярните островни дестинации Сардиния, Елба, Капри, Иския и Сицилия. Италия е известна с пицата и различните видове паста, с качествения  си зехтин, хубавото време и още по-хубавото вино. Казано накратко Италия е la dolce vita  или сладката страна на живота, затова и мнозина нейни посетили и верни почитатели не искат никога да я напускат.

Официално име – Република Италия

Население – 60 419 000 души

Столица – Рим

Валута – евро

Език – италиански, други

Религия – католици – 99 %, други 1 %

Площ – 301 338 кв. км.

Часова разлика с България: -1 час назад

Телефонен код: + 39

Климат: субтропичен, средиземноморски; на север – преходен към умерен

Големи градове: Рим, Милано, Наполи, Торино, Палермо, Генуа

МОТО: няма официално мото


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.