Европа - Русия


Русия е най-голямата страна в света, с 11 различни часови зони и разположена на два континента. Русия е необикновено красива държава, която предлага разнообразни възможности както за приключения, така и за докосването до безброй артефакти. Тук със сигурност може да се намери нещо интересно и впечатляващо за вкуса на всеки.

Москва държи челната позиция в списъка със забележителности, които могат да се видят на едно място – Червения площад, обиколка на Кремъл, Мавзолея на Ленин, Болшой театър, Московският цирк и какво ли още не.

Навътре в страната, сред най-интересните градове на първо място се нарежда Санкт Петербург с Ермитажа и още куп  забележителности, дворецът Петерхов и лятната резиденция на Екатерина Велика на Финския залив. Списъкът продължава с  Новгород, който прилича на нарисувана картина, курортите на Черно море, обиколка по река Волга, дивия Сибир, езерото Байкал, Владивосток и Камчатка.

В момента има доста напрежение около събитията в Украйна, както и риск от чести публични прояви и анти-американски демонстрации във връзка с действията в Крим. Силно препоръчваме да се избягват пътувания до Северен Кавказ и по-специално районите около Чечня и Карачаево-Черкезия поради високата заплаха от терористична дейност.

Официално име – Руска федерация

Население – 142 946 800 души

Столица – Москва

Език – руски, други

Валута – рубла

Религия – източно православие

Площ – 17 075 400 кв. км.

Часова разлика с България: + 2 час напред – гр. Москва

Телефонен код: + 7

Климат: континентален

Големи градове: Москва, Санкт Петербург, Новосибирск, Екатерининбург

МОТО: няма официално мото

 

 


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.