Европа - Хърватска


Хърватска е страна на чудесата… Kилометри и километри адриатическа брегова линия, рибарски пристанища, Римски руини, термални извори, девствени гори и водопади и с култура като никоя друга европейска държава.

Дубровник известен още и като „перлата на Адриатика“ е любима спирка на всички пътешественици заради великолепната архитектура и гледки. Загреб, най-големият град и столица на Хърватска, е важен туристически център, който привлича милиони посетители всяка година. В северната част се намира старият град на Загреб с неговите площади, църкви, дворци и галерии.

Всяка част на Хърватска предлага уникални забележителности и очарование. Пътуването в Хърватска е хубаво да включва и посещение на някой остров с ферибот. В Хърватска има повече от 1000 острови по крайбрежието на Адриатическо море – някои доста големи и населени, други по-малки и безлюдни.

Хърватите са едни от най-приятелски настроените хора в Европа и ще ви помогнат да направите пътешествието си колкото се може по-приятно и интересно.

Официално име – Република Хърватска (Republika Hrvatska)

Население – 4 284 889 души

Столица – Загреб

Език – хърватски

Валута – куна

Религия – католици, православни, други

Площ – 56 594 кв. км.

Часова разлика с България: – 1 час назад

Телефонен код: + 38

Климат: умерен

Големи градове: Загреб, Сплит, Риека, Дубровник

МОТО: няма официално мото


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.