Европа - Швейцария


Мисълта за Швейцария предизвиква позитивни и доста приятни асоциации. Алпийски върхове, лазурни езера, минерални бани и омагьосващи градове. Списъкът продължава със симпатичните дървени къщички, швейцарския шоколад,  швейцарските банки и изисканите вина, които превръщат Швейцария в една от най-любимите и предпочитани туристически дестинации в целия свят.

Придвижването из Швейцария най-лесно се осъществява с влакове, които стигат до всеки град, който искате да посетите. Сред най-популярните градчета са Базел със своята модерна архитектура и съвременно изкуство, както Женева или Лозана с  дългите и приятни разходки по Женевското езеро. Можете да посетите къщата на Айнщайн в Берн или да направите шопинг тур в Цюрих, където да се отдадете и на по-интензивен нощен живот. Най-популярното и шикозно място, където се събират богатите и известни хора е Сейнт Мориц.

Швейцария е световна дестинация за производство на часовници, на най-фините и вкусни шоколади, както  и на любими на мнозина швейцарски ножчета.

Официално име – Швейцарска конфедерация (Confédération Suisse)

Население – 8 000 000 души

Столица – Берн

Език – немски, френски, италиански, реторомански

Валута – швейцарски франк

Религия – католици, протестанти, други

Площ – 41 290 кв. км.

Часова разлика с България: – 1 час назад

Телефонен код: +41

Климат:   умерен, влажен

Големи градове: Цюрих, Базел, Женева, Берн

МОТО: Unus pro omnibus, omnes pro uno / Един за всички, всички за един


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.