Кариби - Куба


Куба е дестинация, която продължава да бъде мистериозна и екзотична, защото политическата й изолация до голяма степен успява да я предпази от туристически напливи. Това не й пречи да бъде едно от най-уникалните места на планетата – неповторима смесица от европейска и африканска култура като се започне от музиката и изкуството и се стигне до политиката и религията.

Да посетите Куба означава да направите крачка назад във времето. Разхождайки се из улиците на Хавана или Варадеро, ще се натъкнете на дългите стари шевролети от едно време, а музеите и художествените галерии предлагат испанско колониално изкуство и архитектура.

Хавана е най-големият и забележителен град в Карибите. Сред местата, които не бива да се пропускат в кубинската столица са стария град, площад Ла Революцион и Пасео дел Прадо. Сред другите очарователни градчета в Куба е Тринидад, който се е запазил напълно непроменен през годините.

Любителите на по-екстремните приключения могат да се отдадат на гмуркане, гмуркане с шнорхели или на дълги пешеходни турове. Почитателите на по-спокойните изживявания на свой ред могат да се насладят на легендарните кубински пури и ром.

Важно е да се знае, че повечето банкови карти в Куба не могат да бъдат използвани, така че е добре парите, с които разполагате да бъдат в кеш.

Официално име – Република Куба

Население – 11 240 000 души

Столица – Хавана

Език – испански

Валута – кубинско песо

Религия – католици, други

Площ – 109 886 кв. км.

Часова разлика с България: – 7 часа назад

Телефонен код: +53

Климат: тропичен-пасатен 

Големи градове: Хавана, Сантяго де Куба, Олгин, Камагуей

Мото: Patria o muerte / Родината или смърт

 

 


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.