Кариби - Сейнт Винсент и Гренадини


Сейнт Винсент и Гренадини е архипелаг от 32  независими острова, пълни с тропически гори, коралови рифове, красиви пясъчни плажове и кристално чисти морски води. Столицата Кингстаун е приятно и оживено място със стилна колониална архитектура, калдъръмени улички и ботаническа градина, която не е за изпускане.

В зависимост от бюджета ви тук се предлагат различни типове настаняване – от малки симпатични  къщички, които може да наемете в Бекюа до луксозни вили и курорти в Мустик. Забавленията включват разходки в тропическите гори, гмуркане, ветроходство, изследване на историческите забележителности и дегустация на вкусната местна кухня.

Легендата гласи, че Сейнт Винсент и Гренадини е родното място на пиратите. Именно тази легенда го превръща в декор за заснемането на прословутата филмова поредица „Карибски пирати“.

Име:  Името St. Vincent е дадено от Христофор Колумб в чест на испанския Свети Винсент от Сарагоса. Гренадини произлиза от испанската дума за „нар“. Официалното име на острова е Сейнт Винсент и Гренадини.

Население – 103 220  души

Столица: Кингстаун

Валута: източно карибски долар

Език: английски

Религия: англикани, католици, методисти, хиндуисти

Площ: 345 кв.км

Часова разлика с България:  – 7 часа назад

Телефонен код: +1 784

Климат: тропичен

Големи градове: Кингстаун, Кингстаун парк, Джорджтаун, Биера Вилидж

МОТО: Pax et justitia/ Мир и справедливост

 

 


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.





© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.