Тих океан и Австралия - Нова Зеландия


Без съмнение Нова Зеландия е страната с едни от най-ослепителните и спиращи дъха пейзажи, които привличат  туристи от цял свят. Някои от тези пейзажи приличат на сюрреалистични картини, които със сигурност трябва да се видят и изживеят, защото трудно могат да бъдат описани с думи. Сред най-популярните и предпочитани места  се нареждат очарователната столица Уелингтън, Окланд Тауранг и заливът на изобилието, областта Роторуа с калните си кипящи басейни и множеството гейзери, горещи извори и парни дюзи.

На Южния остров се намира голямата планинска верига Южни Алпи, простираща се по цялата дължина на острова, както и връх Кук, който е най-високата точка на Нова Зеландия – 3654 м. Този връх на маорски означава “Студеният зъбер, пронизал облаците”. Интересните градове в тази част на Нова Зеландия са Крайсчър, Дунедин и Инверкаргиб.

Пътешественици от целия свят идват в Нова Зеландия, за да вземат участие в популярни екстремни спортове като скокове с бънджи и парашут, планинско катерене, яхтинг, каякинг и т.н. Независимо в коя част на Нова Зеландия се намират, посещението ви тук няма да е пълноценно ако не успеете да усетите културата и историята на маорите, разпръсната на повече от 10 000 обекта и места в страната.

Официално име – Нова Зеландия (New Zealand)

Население – 4 368 000 души

Столица – Уeлингтън

Език – английски, маори

Валута – новозеландски долар

Религия – англикани, презветерианци, католици, други

Площ – 268 021 кв. км.

Часова разлика с България:  – 10  часа назад

Телефонен код: + 64

Климат: субтропичен

МОТО: нямат официално мото


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.