Южна Америка - Боливия


Боливия, чийто прякор е “Тибет на Американците“ е най-високата и най-изолираната държава в Южна Америка. На север и изток Боливия граничи с Бразилия, на юг с Парагвай и Аржентина, а на запад с Перу и Чили.

Сред най-привлекателните места за туристите на първо място се нарежда столицата Ла Пас, която е най-високата столица в света. Тук можете да се дооснете до многоцветната ѝ история и музеи, да видите известния Пазар на вещици, близките върхове на Андите. На второ място се подрежда красивото езеро Титикака, което е най-високото плавателно езеро в света, а на трето разходките по Боливийската Амазонка – най-голямата екосистема на планетата. Към списъка може да се добавят и няколко красиви национални парка, десетки значими археологически обекти и широко разнообразие от цветни национални фестивали и празници.

Боливия е демократична република, която е разделена на 9 области. Сред основните икономически дейности в страната са селското стопанство и лесовъдството, риболовът и минната индустрия. Боливия е много богата и на минерали.

Официално име – Република Боливия

Население – 10 908 000 души

Столица – Ла Пас

Валута – Боливиано

Език – испански, кечуа, аймара, други

Религия – католици – 95 %, протестанти – 5 %

Площ – 1 098 580 кв. км.

Часова разлика с България: – 6 часа назад

Телефонен код: +591

Климат:  субекваториален

Големи градове: Ла Пас, Санта Круз, Качабамба, Оруро,

МОТО:  La Unión es la Fuerza/ Обединението е сила!


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.