Южна Америка - Бразилия


Бразилия предлага неописуемо многообразие от атрактивни места за посещение и забавление. Ето някои от по-основните и важни сред тях:

Без никакво съмнение на първо място в списъка се нарежда Рио де Жанейро. Като се започне от най-големия и пищен карнавал в света, премине се през спиращата дъха и  емблематична за града „Захарна глава“, планината Корковадо и статуята на Христос Спасител, за да се стигне до десетките музеи и магазинчета в града. Сред другите най-големи атракции на Рио са невероятните плажове, сред които известните Копакабана, Ипанема и Хоакина, както и пулсиращия и безкраен ритъм на нощта.

Другите забележителности включват Салвадор де Бахия – първата столица на Бразилия, Сао Паоло – икономическата сила на страната, всички обекти под закрилата на Световното културно наследство на ЮНЕСКО, Порто Алегре със забележителните си музеи, невероятната природа и футболната игра.

Бразилия е разположена в централните и източните части на Южна Америка. Граничи с Венецуела, Гайана, Суринам, Гвиана, Колумбия, Перу, Боливия, Парагвай, Аржентина и Уругвай. Има и 7 367 км. брегова ивица с Атлантическия океан.

Официално име – Федеративна Република Бразилия

Население – 192 273 000 души

Столица – Бразилия

Валута – реал

Език – португалски, испански, английски, френски

Религия – католици – 74 %, протестанти – 15 %, други

Площ – 8 514 965 кв. км. (2/3 от континента).

Часова разлика с България:  – 6 часа назад

Телефонен код: +55

Климат:  екваториален на северозапад, субтропичен на югоизток

Големи градове: Сао Пауло, Рио Де Жанейро, Салвадор, Бразилия

Мото: Ordem e progresso / Ред и прогрес


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.