Южна Америка - Чили


Чили е страна с невероятна природа, за която пътешествениците от цял свят разказват с възторг и ентусиазъм. Тук може да се гмуркате, да карате водни ски и сърф, както и да практикувате един от най-зрелищните дълбоководни риболови на планетата. В допълнение към  това, всяка година културния календар на Чили е преизпълнен  с различни събития и колоритни фестивали.

На север, основните забележителности включват испанската колониална архитектура и историческите обекти на Арика, Антофагаста и Кокимбо, платото Алтиплано, лунните пейзажи на пустинята Атакама, вулканичните национални паркове и природни резервати.

В централната част на Чили и под заснежените Анди се намират най-плодородните земи и лозя в страната. Тук е пристанищният град Валпараисо със своите известни казина и спортни събития, тук се намира и столицата Сантяго с най-добрите хотели в страната. В тази част на Чили климатът е най-мек и благоприятен, тук са и най-луксозните ски курорти.

Около Чили се намира островът на Робинзон Крузо, както и Великденският остров с гигантските си каменни статуи. Патагония на свой ред, предоставя перфектни условия за лов и риболов, гребане, рафтинг, конна езда, планинско катерете и голф.

Официално име – Република Чили

Население – 17 063 00 души

Столица – Сантяго

Език – испански

Валута – чилийско песо

Религия – католици – 89 %, протестанти – 11 %

Площ – 756 950 кв. км.

Часова разлика с България: – 6 часа назад

Телефонен код: +56

Климат: пустинен, тропически

Големи градове: Сантяго, Антофагаста, Консепсион, Валпараисо

МОТО: Por la razón o la fuerza / С причина или сила


Дестинация

Екстри

Избрахме за вас

Уникални, комфортни и красиви места, където да отседнете на най-добрата възможна цена.

© 2024 Infinity Travel. All rights reserved.