Почивка в Шри Ланка + Сафариот 2.900 EUR

Ден София – летище Матала
Balkan Holidays Air
Излитане: Летище София 23.12.2022 22:00
Кацане: Летище Матала
(Шри Ланка)
23.12.2022 11:20
Излитане от Летище София с чартърен полет на BH AIR.
2
Ден Летища Матала – Пасикуда
Кацане в Шри Ланка на летище Матала. Трансфер до хотел AMAYA BEACH PASSIKUDAH 5* (или подобен).
3
Ден Пасикуда
Свободен ден за плаж и почивка.
4
Ден Пасикуда
Свободен ден за плаж и почивка.
5
Ден Пасикуда
Свободен ден за плаж и почивка.
6
Ден Пасикуда
Свободен ден за плаж и почивка.
7
Ден Пасикуда
Свободен ден за плаж и почивка.
8
Ден Пасикуда – Яла
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до местността Tissamaharama. Ще се насладите на сафари, с
включен трансфер до национален парк Яла и нощувка в хотел EKHO SAFARI TISSAMAHARAMA 5* (или
подобен).
9
Ден Яла – летище Матала – София
Balkan Holidays Air
Излитане: Летище Матала
(Шри Ланка)
23.12.2022 17:30
Кацане: Летище София 23.12.2022 23:50
След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летище Матала за чартърен полет на BH AIR до София.
Кацане в София.

 

 

 

Допълнителна информация

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет София – Матала – София с полети на BH AIR с включени летищни такси;

- Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг.;

- Трансфер летище-хотел-летище;

- 6 нощувки в района на Пасикуда в хотел 5* на база закуска и вечеря;

- 1 нощувкa в района на Яла в хотел 4* на база закуска и вечеря;

- Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за Covid19.

Пакетната цена НЕ включва:

- - Виза - 60 $ (попълва се при пристигане на летището в Шри Ланка или онлайн на следния линк: https://eta.gov.lk/slvisa/visainfo/apply.jsp;

* При попълване на визата онлайн се заплащат 50 $, а при попълване при пристигане на летището в Шри Ланка - 60$.

- Разходи от личен характер;

- Допълнителни екскурзии;

- Застраховка за хора над 65 г.: 66-70 г. с покритие 10 000 евро – доплащане 5 евро; 71-75 г. с покритие 5 000 евро – доплащане 5 евро; 76-79 г. с покритие 4 000 евро – доплащане 8 евро; от 80 г. с покритие 2 000 евро – доплащане 6 евро;

- Застраховка „Отмяна на пътуване“ - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и  срока за анулация; 

* Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания "Алианц";

- Горивна такса (ако авиокомпанията наложи такава).

Допълнителни екскурзии

Екскурзия до Канди (целодневна)

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Посещение на център за отглеждане на слонове в Pinnewala. Слоновете заемат важно място в живота на Шри Ланка, затова в Pinnewala през 1975 г. е бил създаден държавен център за отглеждане на слонове. Сега в него живеят около 40 слона. . Най-подходящото време за посещение на центъра е в момента на храненето и къпането на слоновете. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да се снимат с тях.

Следва посещение на Mawanella herb garden. Ще имате възможността да преоткриете различните видове билки и подправки, да се запознаете с техните ползи и употреби. Предлагат се възможности за закупуване на различни продукти, приготвени с подправки, които могат да бъдат натурална козметика или традиционни билкови лекарства.

Чаената плантация Giragama се намира в централната провинция на Шри Ланка. Това е най-близката плантация до Канди. Простира се на огромна площ и обиколката й ще ви даде задълбочен опит във всички аспекти на чая - от поглед назад към ранните дни на "засаждането" и начина на живот на ранните колониални заселници, до производствения процес, до това как се създават вкусове, които да отговарят на различни вкусове. 

Следва посещение на Кралската Ботаническа Градина в Перадения - една от най-красивите в Азия. Една от удивителните зони е колекцията от стайни растения (750 вида), чието достойнство са уникалните форми на листата и многообразието от разцветки. Атракция на градината са декоративните орхидеи (около 100 вида). Градината се слави и с колекция от 175 вида палми.

Посещение на храма на Свещения Зъб на Буда в Канди. 

Канди – за столица на държавата се е смятал градът, в който се е намирал Зъбът на Буда. Когато през 1590 г. Зъбът е бил пренесен в Канди, кралят Вимала Дхарма Сурия І е построил двуетажен храм на територията на кралския дворец, където е била поместена реликвата. С тази реликва е свързано и едно от най-колоритните шествия на Изтока – фестивала Esala Perahera. Всяка година, преди пълнолунието през август, светинята се изнася затворена в специален купол. В шествието, протичащо по улиците на града, участват десетки слонове, покрити с ярки дрехи със звънци и илюминации, стотици танцьори и акробати.

Цена: 110 евро на възрастен/55 eвро на дете

Екскурзия до Сигирия и Дамбулла (целодневна)

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Следва пътуване до Сигирия. Изкачване на Лъвската скала-Сигирия. Кралят и неговите архитекти разчистили мястото около скалата и построили великолепен град, обкръжен от градини с фонтани и басейни. Изградили и най-изумителните стълбища в света: стъпалата са изрязани между лапите, гърлото и челюстите на лъв с огромни размери. На върха на скалата е бил построен дворец-цитадела. Той започва от "платформата на лъва", от който са останали само лапите. Стъпала водят към тераса с размер от 17 000 кв. м. (1,7 хектара), където някога се е намирал дворецът.

Посещение на Пещерния Храм в Дамбула – тук, на върха на планината (350 м над морското равнище), се намира будистки пещерен храм, състоящ се от 5 пещери. В него е събрана най-голямата колекция от статуи на Буда, много от които са на повече от 2000 години.

Посещение на Matale Herbal and Spice Garden. Градината е пълна с екзотични подправки и билки. Аюрведичното лекарство, произведено от билките, осигурява лекове за огромно разнообразие от заболявания като артрит, парализа, рак и много други от древни времена. 

Следва посещение на фабриката за скъпоценни камъни. Ще имате възможността да се докоснете до минното дело и да научите за други важни аспекти на индустрията за скъпоценни камъни в Шри Ланка.

Цена: 100 евро на възрастен/50 eвро на дете

Екскурзия до Минерия

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Minneriya е един от най-големите национални паркове в Шри Ланка. Разположен е в северната централна провинция на страната и има приблизителна площ от 9000 хектара. Той получава официална защита. като парк през 1997 г., предвид огромното присъствие на дивата природа на неговите територии и за защита на езерата, които снабдяват флората и фауната на региона.

Националният парк Минерия е световно известен със своите слонове от азиатска порода. Тук на туристите се предоставя уникалната възможност от близко разстояние да наблюдават слоновете и да ги снимат. В дивата природа има стотици и е много лесно да се видят десетки от тях по време на сафарито. Съжителството между хората и тези животни е напълно естествено и те са свикнали с десетките коли, които идват да ги виждат всеки ден.

Освен със слоновете, паркът изобилства и с маймуни, хамелеони, фламинго и всякакви птици, пауни, водни биволи и други животни. Има и леопарди, въпреки че е много трудно се видят.

Растителността на парка се състои от тропически сухи вечнозелени гори, примесени с пасища, храстови зони и влажни зони. Преобладаващият пейзаж в този район са лагуните и ливадите.

Някои от дърветата, присъстващи в Минерия, са местни за острова и могат да се видят само в тази страна, като например цейлонската палма. Топлият и дъждовен климат създава пространство с уникална природна красота.

Цена: 85 евро на възрастен/43 eвро на дете

 

Екскурзия до Батикалоа

(Екскурзията се провежда при минимум 10 записани човека)

Разположен на източното крайбрежие на острова, град Batticaloa е един от най-културните градове на острова, които също показват колониалното наследство на страната. 

От португалците до британците и до многото места за поклонение и невероятни плажове, Batticaloa е идилично плажно бягство, което притежава много атракции.

Цена: 30 евро на възрастен/15 eвро на дете

Условия:

  1. Плащания:

- Авансово плащане от 20% депозит на човек при записване; 

- Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване;

ВАЖНО:

Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от оператора причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

  1. Необходими данни за всички пътуващи*:

- Три имена на латиница по международен паспорт;

- Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин; 

- Номер на паспорт и дата на валидност;

*Туроператорът не носи отговорност за изпратени неверни данни.

  1. Анулационни срокове: 

3.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.

3.2. При анулация от 60 до 30 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването:

 - Ако направената анулация е от 29 до 21 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;

 - Ако направената анулация е 20 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуванетоПозвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
    © 2023 Infinity Travel. All rights reserved.