Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан 2023Най-доброто от Кения е тук!
 
Сафари в Кения и екзотична почивка на Индийския океан
 
По маршрут: София – Найроби – Масай Мара  – Диани Бийч – Момбаса – София
 
7 нощувки / 9 пълни дни
 
1 в Найроби
2 в национален парк „Масаи Мара“
4 в Диани Бийч
 
Включена вечеря в световно известния барбекю ресторант „Carnivore”
 
Включено посещение в имението за жирафи „Giraffe Manor”
 
Дати на провеждане:
Очаквайте нови дати за  2023
 
Сафарито в Кения е едно от най-зашеметяващите преживявания, които могат да ви се случат. Заобиколена от калдери и планински вериги, цветни коралови и бели пясъци, миещи бреговете на Индийския океан, Кения е една от най-желаните туристически дестинации. Безспорно наблюдението на дивата природа е най-притегателното занимание за всички туристи. Тук е домът на голямото преселение на антилопа Гну в Масай Мара; Тук можете да видите „Голямата Петорка“ в един ден; 
А за да изпитате романтиката на колоритната колониална история на Кения, заснета във филма „Извън Африка“, се отправете към Найроби. Тази оживена столица е портал към една от най-вълнуващите туристически дестинации в света.

 

 

ДЕН 1 София – Найроби
Среща на летище София в 13:30ч на Терминал 2 за полет до Найроби през Истанбул с Турски авиолинии. Пристигане в Истанбул в 18:25 и свързващ полет за Найроби в 21:10ч.
 
ДЕН 2 Найроби ( закуска и вечеря )
Пристигане на международното летище Найроби в 03.45ч. След уреждане на визовите формалности се отправяме към хотел Ole Sereni за ранна закуска и кратко освежаване. Оставяне на багажа в storage room.
Около 10:00ч включено посещение в имението за жирафи – Giraffe Manor. Свободно време за разходка из имението и хранене на жирафите.
 
Настаняване в хотел Ole Sereni.
 
Приключението продължава с вечеря в ресторант Карниворе – едно уникално изживяване. Тук ще опитате всеки тип месо за който може да си помислите, изпечено на традиционен масайски меч, над грандиозно огнище, разположено на входа на ресторанта. Сервитьорите носят мечовете по масите и отрязват неограничено количество в чиниите на гостите. За компания на месото поднасят широка гама салати, зеленчуци и екзотични сосове.
Нощувка в хотел „Ole Sereni”.
 
ДЕН 3 Найроби – Масай Мара ( закуска, обяд и вечеря )
Ранна Закуска.
Днес започва нашето приключение в света на дивите животни. Сутринта отпътуваме към резерват Масай Мара. Разстоянието е около 280 км, а трансферът трае около 5 часа. По пътя ще преминем през живописния проход на долината Great Rift Valley, от който се разкриват прекрасни гледки.
Пристигаме около обяд и настаняване в Emayian Luxury Camp . След като обядваме (обядът е включен в цената) се отправяме на следобедно сафари до 18ч.
Резерватът „Масаи Мара” е продължение на намиращият се в Танзания резерват „Серенгети”. Намира се в Югозападна Кения, близо до границата с Танзания, на приблизително 275 км. от Найроби. Открит е през 1974 г., а територията му обхваща площ от 1510 кв. км. – равнини и гористи местности. Представлява най-богатият и най-често посещаван резерват за диви животни в Африка. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 4 Масай Мара ( закуска , обяд и вечеря )
Закуска. Днес ни предстои ден, изпълнен с приятни емоции и надежда да видим голямата петорка “The big 5”!
“Масаи Мара” е известен с това, че е единственото място на света, където всички представители на “голямата петорка” могат да бъдат видени наведнъж само за един сутрешен моторизиран ловен кръг. Това е името, което европейските ловци и търсачи на приключения някога дали на петте най-опасни животни на африканския континент – африкански слон, черен носорог, леопард, африкански бивол и лъв. Пакетиран обяд. По желание: Посещение на Традиционно Масайско селище (Massai Village) – срещу допълнително заплащане – 30 USD на човек . Докоснете се до живота и бита на едно от най-старите племена в Африка.
Връщане в Emayian Luxury Camp. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 5 Масай Мара – Найроби – Диани Бийч ( закуска и вечеря )
Закуска и отпътуване за Найроби за вътрешен полет до Укунда в 15:45. Пристигане в Укунда / Диани Бийч в 17:00ч.Посрещане и настаняване в хотел по избор.
 
ДЕН 6 Диани Бийч
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 7 Диани Бийч
Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до остров Фунзи с включен обяд – 150 лева на човек.
Незабравимо пътешествие с традиционна местна платноходка dhow в един непокътнат рай на Земята. Отпътуване от хотела рано сутринта до базов лагер в Бодо, древно село на около час южно от Момбаса. След това с кану ще се отправим нагоре по река Рамизи, за да изследваме уникалната екосистема на гъстите мангрови гори. Ще наблюдаваме голямо разнообразие от птици, крокодили и гигантски гущери – от безопасно разстояние, разбира се.
След това ще се спуснем към пясъчния бряг на топлия Индийски океан, където ще имаме свободно време за плаж и плуване. По пътя може да срещнем делфини или гигантска морска костенурка.
Обяд в Киназини –  частен  ресторант на необитаем остров! Там ще се насладим на  разкошен обяд-барбекю с морски дарове в стил „Робинзон Крузо“.
След обяд  – свободно  време за почивка или за разходка из острова, преди да отплуваме обратно до Бодо за трансфер обратно до хотела. Връщане в хотела за вечеря.
Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 8 Диани Бийч
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка. Вечеря и нощувка.
 
ДЕН 9 Диани Бийч
Закуска.
Освобождаване на стаите в 13:00ч. Следобяд свободно време за плаж и почивка. Около 23:00ч трансфер до Момбаса за полет на Turkish Airlines до София.
 
ДЕН 10 Диани Бийч – Момбаса – Истанбул
Отпътуване в 04:30ч от Момбаса и пристигане в Истанбул в 11:40ч. Свързващ полет за София в 14:55ч. Пристига в София в 15:10ч
 • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София – Истанбул – Найроби – Момбаса - София с включени летищни такси и багаж (чекиран до 23 кг и ръчен до 8 кг на човек);
 • Самолетен билет Найроби – Укунда с включени летищни такси и багаж;
 • Всички описани в програмата трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи; комфортни автобуси и джипове;
 • Ранна закуска при пристигане в хотел „Ole Sereni”
 • 1 нощувка със закуска в хотел Ole Sereni 4* в Найроби с гледка към национален парк“Nairobi” ;
 • 2нощувки със закуска, обяд и вечеря в Emayian Luxury Camp  в национален парк „ Масаи Мара“;
 • 4нощувки в хотел по избор на Диани Бийч“;
 • Посещение на имение за жирафи „Giraffe Manor”със свободно време за разходка и хранене на жирафи;
 • Вечеря в световно известния барбекю ресторант „Карниворе“;
 • 1 полудневно и 1 целодневно сафари в национален парк „Масаи Мара“с джипове с открит покрив и професионални шофьори/рейнджъри;
 • Обслужване от местни екскурзоводи по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Медицинсказастраховка – 10 000 евро с Ковид покритие
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване, при минимум 14 пътуващи;
 • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Входна виза за Кения - 51 долара.
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии по желание;
 • Разходи от лично естество;
 • Хранения извън посочените в програмата;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” – допълнителна информация можете да получите в нашия офис.


Позвънете ни на

02/ 444 8882

РАБОТНО ВРЕМЕ
понеделник - петък
9:00 - 18:30 ч.
  © 2023 Infinity Travel. All rights reserved.